A rovat kizárólagos támogatója

A gyertyán vitamindús levelei saláta alapanyagaként is megállják a helyüket? Mire hasonlít a mezei juhar feldobott termésének röpképe? A Budakeszi Vadaspark informatív, játékra invitáló új fafajleíró tábláiról mindez és még sokkal több is kiderül!

A Budakeszi Vadaspark legfőbb célja, hogy eredeti élőhelyükön ismertesse meg a kis- és nagykorú látogatókkal a Magyarországon őshonos, illetve a Kárpát-medencébe betelepült állatokat. A vadasparkban az állatok természetközeli bemutatása mellett legalább ekkora figyelmet szentelnek a Budai Tájvédelmi Körzet részét képező, 26 hektáros erdőterület őshonos fafajainak is, melyeket fenntartható erdőgazdálkodási tevékenysége során a vadasparkot alapító és az erdőterületet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. ápol.

Hogy a hazai erdővagyonnal, a Magyarországon őshonos fafajokkal még jobban meg lehessen ismerkedni, az egyes állatok lakóhelye mellett látható információs táblákhoz hasonlatosan a vadaspark szakemberei most a legjellegzetesebb fafajok mellé összesen 5 db gazdagon illusztrált, az eddigieknél bővebb, színesebb és szemléletesebb fafajleíró táblát helyeztek el.

 

„A vadonatúj fafajleíró tábláink segítségével, a környezeti nevelés és a játszva tanulás jegyében mintegy megszemélyesítjük ezeket a hatalmas növényeket. A célunk az volt, hogy számos, a mindennapi életben tapasztalt, kézzelfogható példán keresztül hozzuk közelebb a fákat mindenkihez, főleg a kisebb látogatóinkhoz. Így gondoskodhatunk arról, hogy a fákról való gondolkozás, a róluk folytatott mese ne érjen véget a vadaspark kapujában, hanem hazáig elkísérjen minket” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

Az új fafajleíró táblák a barkócaberkenyét, a csertölgyet, a gyertyánt, a kocsánytalan tölgyet és a mezei juhart (a 2014-es Év Fáját) ismertetik meg alaposan a Budakeszi Vadaspark látogatóival.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás