Meg sem merem enni a tiszai halat

2016. december 20. 12:56

Meg sem merem enni a tiszai halat

Úgy tűnik, hogy Áder János, a környezetvédelem hazai zászlóvivője nem érzi át kellőképpen azt, hogy évek óta elönti a szar a második legnagyobb hazai folyót, az oly sokszor megénekelt Szőke Tiszát. A nagy horgász ma bejelentette, hogy vállalná másodszor is a köztársasági elnökséget.

Baranyi Krisztina az Együtt ferencvárosi képviselője a nyáron személyesen is többször járt a Tisza felső folyásának környékén, és többször beszámolt a tragikus állapotokról. Cikkeit, interjúit itt olvashatják.

A politikus tegnap facebook oldalán írta az alábbiakat:

Választ kaptam Áder Jánosnak a Tisza szennyezése ügyében írt levelemre Kőrösi Csabától, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának vezetőjétől.  Úgy tűnik, hogy Áder János, a környezetvédelem hazai zászlóvivője nem érzi át kellőképpen azt, hogy évek óta elönti a szar a második legnagyobb hazai folyót, az oly sokszor megénekelt Szőke Tiszát.
A levélben azt írják, hogy Elnök úr tevékenységében kiemelt figyelmet kapnak a tiszai szennyezések okai és megoldásai. Nyilvános előadásaiban is mindig kitér erre a "mindannyiunkat érintő és aggasztó" problémára.  A vízügyi szervekkel és más érintett hatóságokkal való kommunikációjában is "rendszeresen szóba kerül ez az ügy". Valamint a szomszédos országok vezetőivel is rendszeresen tárgyalja az okokat és a megelőzés mikéntjét.

Csakhogy ez édeskevés!

Jöjjön el a Tiszára, járja végig ő is a teljes hazai szakaszt, találkozzon az ott élő emberekkel, a hatóságokkal, hívja fel a figyelmet a folyó pusztulására a médiában!  Érje el a Kormánynál, hogy megfelelő kapacitású, korszerű szennyvíztisztítók épüljenek, illetve legyen pénz a már meglévők kifogástalan működtetésére! 


Továbbra is úszik a fekália a Tiszán, a halak eltűnnek, a rákok és a kagylók pusztulnak.  Horgászokkal és egy ellenzéki politikussal beszélgetett a Magyar Narancs

„Régebben nagyon sok időt töltöttem a Tiszán, de az utóbbi két-három hónapban letettem róla. Nagyon kevés a hal, nem lehet már fogni. Idén augusztusban négy nap alatt két kis süllőt fogtunk, tavaly harminchatot. A ciánszennyezés után, amikor 80 százalékuk kipusztult, több hal volt, mint most. Nem is telepítik újra. A gyerekeim a vízben lubickoltak a nyáron, be is sárgultak. Ez a víz halott” – meséli élményeit a magyarnarancs.hu-nak egy felső-tiszai horgász, aki Záhonyhoz közel, az ukrán határ mellett lakik.
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés