A rovat kizárólagos támogatója

Jogerős ítélet született annak a két olasz orvvadásznak az ügyében, akik novemberben a Tisza-tó Abádszalóki-medencéjében csónakból lőtték a tőkésrécéket, azon belül a védett csörgőrécét, barátrécét, kercerécét és a vadászati tilalom alá eső nyári ludat.

Mint arról beszámoltunk, a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság eljárást indított lopás, természetkárosítás és orvvadászat gyanúja miatt az ellen a két olasz állampolgár ellen, akiket a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre ért tetten, a Tisza-tó Abádszalóki-medencéjében.

A Tiszafüredi Járásbíróság a két olasz állampolgárt társtettesként elkövetett lopás, orvvadászat és természetkárosítás bűntettében találta bűnösnek.  Mindkét elkövető esetében a bíróság pénzbüntetés kiszabása mellett, az 1 év 6 hónap szabadságvesztés-büntetés végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette- tudatta a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóság közleményében.
 

168 tőkésrécét és 9 védett madarat lőtt le az a két olasz vadász, akit még szombaton fogtak el a természetvédelmi őrök Abádszalók közelében, a Tisza-tavon. Bár fejenként nyolc madarat lőhettek volna le, csónakjukban 168 réce tetemét és további 9 védett madarat is találtak az őrök. A rendőrök lopás, orvvadászat és természetkárosítás miatt indítottak nyomozást – írtuk november 14-én. 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás