Hirdetés

Az Élőlánc Magyarországért felhívja a közvélemény figyelmét és figyelmezteti a kormányt arra, hogy törvényeink és jogszabályaink betartatása és az ezzel szükségszerűen együtt járó ellenőrzés a közjót szolgálja, az ezzel a feladattal megbízott állami szerveink minél magasabb színvonalú működése tehát közérdek.

A környezet- és természetvédelmi közigazgatási hatóságok átszervezés címén végrehajtásra kerülő felszámolása és az ott dolgozó szakemberek szétszóratása csak akkor szolgálná hazánk és mindannyiunk érdekét, ha az az ellenőrző munka hatékonyságának növekedésével, a közjó eddigieknél magasabb színvonalú szolgálatával járna.

A kormány azonban az évek során eddigi tevékenységével egyértelművé tette, hogy számára a környezet- és természet védelme, természeti örökségünk és ezáltal egy élhető Magyarország megőrzése, akadály céljai megvalósításának útjában.

Meggyőződésünk, hogy az állam kizárólagos hatáskörében lévő ellenőrzési rendszer mostani átalakítása a közjó, a magyar nép érdekének szolgálata helyett különböző gazdasági érdekkörök mozgásterét hivatott a közjó ellenében növelni.

A kormány e döntésével, úgy tűnik, ismét elárulja saját népét, és a magyar nemzet érdekeit mások érdekeinek veti alá – írta sajtóközleményében az Élőlánc Magyarországért elnöksége. 

Zöldhatóság off – az Orbán-kormány lekapcsolja a környezetvédelmet

Zöldhatóság off - az Orbán-kormány lekapcsolja a környezetvédelmet

A végéhez közeledik a magyar környezetvédelmi intézményrendszer szétverése: január elsejétől az Orbán-kabinet megszünteti az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőséget, a korábban önálló szakterületként működő főhatóság közvetlen politikai irányítás alá kerül.

A Párbeszéd tiltakozik az egész Európában példátlan intézményrombolás ellen: az alkotmányba és az európai jogba ütközik az, ha egy kormány a szabadrablás igényének rendeli alá az állami szervezetek működését.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás