Hirdetés

Tizenhat panorámaképet adott ki december 26-án a csernobili atomerőmű többek között a november végén helyére tolt új acélszarkofágról, illetve az erőmű különböző létesítményeiről.

Az Európai Fejlesztési és Újjáépítési Bank (EBRD) által finanszírozott acélszarkofág építése még 2011 áprilisában kezdődött. 2016 november 29-én végre ráhelyezték az új védőburkot az 1986-ban balesetet szenvedő csernobili atomerőmű sérült reaktorára. A munkálatokat – az előkészítő fázistól kezdve egészen a kivitelezésig – látványos videón örökítették meg.
A várhatóan 100 évre védelmet nyújtó szerkezetet november közepén kezdték el óvatosan „rátolni” a sérült négyes blokkra, amelyet eddig egy ideiglenes betonszarkofág fedett, s amelynek állapota mostanra rendkívül megromlott, repedések keletkeztek rajta.

Karácsonykor a csernobili atomerőmű 16 panorámaképet adott ki többek között a november végén helyére tolt új acélszarkofágról, illetve az erőmű különböző létesítményeiről. Az egyik legérdekesebb fotó az alábbi, amin a már helyére tolt új acélszerkezet látható belülről, ahogy körülöleli a régi vasbeton szarkofágot, illetve az abban "eltemetett", 30 évvel ezelőtt felrobbant négyes reaktort. Érdemes megfigyelni a szarkofág belső, sugárzásvisszaverő, -elnyelő borítását- szúrta ki az index.

A képre kattintva jutsz el a többi panorámafotóhoz.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás