A rovat kizárólagos támogatója

A hetedik alkalommal meghirdetett Év vadvirága szavazás tétje az volt, melyik vadon élő növény lehet 2017-ben az Év vadvirága Magyarországon. A címért egy közismert, egy kevéssé ismert és egy újra próbálkozó növény indulhatott. Azaz: a hóvirág, a mocsári gólyahír és a turbánliliom.

Az előző évi szavazásra valószínűleg nagy hatással volt az akkori jelölteket – a kockásliliomot, a turbánliliomot, a medvehagymát és a nagyezerjófüvet – bemutató posztjaink időzítése, így végül a meglepetéseket, fordulatokat sem nélkülöző szavazás eredményeként a kockásliliom lett a 2016-os év vadvirága. Idén kipróbáltuk, hogyan alakul az eredmény, ha minimálisra csökkentjük a szavazatok befolyásolását. Ennek megfelelően az izgalmak is elmaradtak és a végeredmény sem tartogatott nagy meglepetéseket.

A mindvégig kiegyenlített állást – valószínűleg – csak egy „mindeközben” bejegyzés módosította picit, ez azonban épp elég volt arra, hogy be is állítsa a végeredményt, hogy szegény turbánliliomnak másodszorra is csalódnia kelljen, és a 2017-es év vadvirága a hóvirág (Galanthus nivalis) legyen.

Ha valaki eddig nem tette volna, mostantól figyeljen a hóvirágra, tudjon meg minél többet róla, akinek pedig eddig is ott volt szíve csücskében, idén rakja át egy még kedvesebb csücsökbe és szintén tudjon meg minél többet róla. Mindebben mi is segítünk, ha követik oldalunkat és a Magyar Természettudományi Múzeum blogját.

Útjára indítjuk a Hóvirágfigyelőt, ami egy játék, izgalmas nyereményekkel és sok-sok tanulsággal. 

 

Kapcsolódó anyagok:

A vadalma a 2017-es Év Fája

Az év madara 2017-ben a tengelic

Az év hala 2017-ben a harcsa

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás