A lelket is melegíti a MagNet Bank téli megmozdulása

2017. január 5. 21:44

A lelket is melegíti a MagNet Bank téli megmozdulása

A MagNet Bank hagyományos téli akciója ismét enyhülést hoz az utcára szorult embereknek. „Adj Meleget Programja” keretében már negyedszerre keresi gazdáját 2.500 db izolációs fóliából készült takaró a MagNet bankfiókokban, amelyet bárki szabadon elvihet és odaadhat az arra rászorulóknak.

A MagNet Bank 2013-ban indította el „Adj Meleget Programját”, hogy közös összefogással óvja a tartósan utcán élőket a téli fagyoktól. A kezdeményezésben a Bank számára fontos értékek közül mind a közösségépítés, mind a társadalmi szolidaritás kiemelt szerepet kap. Ugyanis az akcióban a felelősen gondolkodó ügyfelek és járókelők segítő közreműködésének köszönhetően jutnak el a takarók a bankfiókokból a szükséget szenvedőkhöz. A Bank azt reméli, hogy azok, akik e melegítő takarókat eljuttatják a rászorultaknak, megtapasztalják, hogy csodálatos élmény másokkal törődni és milyen jó adni.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy egyre többen készek csatlakozni segítő kampányunkhoz és egyre többen ismerik és keresik a fóliákat fiókhálózatunkban. Szeretnénk, ha a programban résztvevők személyes pozitív tapasztalásai még több spontán kezdeményezést szülnének, és tőlünk függetlenül is, egész évben kitartana a karácsonyi időszakra jellemző szolidaritás.” – vallja Molnár Csaba, a MagNet Bank Közösségfejlesztési Igazgatója.

A szolidaritásra ugyanis nagy szükség van, a hajléktalanok száma az utóbbi években sem csökkent. Bár pontos létszámukat nehéz megbecsülni, a hajléktalanellátó szervezetek immár 18 éve, minden február 3-án adatgyűjtést végeznek a hajléktalan emberek életkörülményeiről, s a kérdőívekre adott válaszokból a valós létszámra is jól lehet következtetni.

A Február 3-a Munkacsoport legfrissebb adatai szerint ma Magyarországon 15 ezren lehetnek hajléktalanok, és csaknem 4 ezren tölthetik az utcán az éjszakákat. Budapesten jelenleg 6500 fedélnélküli él, közülük 1200-an éjjel is a szabadban.

A segítő szolgálatok munkatársai igyekeznek mindenkit éjszakára a különböző szállásokon elhelyezni, és a nappali melegedők is várják az otthontalanokat. A szakemberek szerint, aki segíteni szeretne a hidegben kint fagyoskodókon, meleg italt, ételt, meleg ruhát és pokrócot vigyen nekik.

A MagNet Bank is ezért bocsátotta a nélkülözők rendelkezésére az izolációs fóliákat, amelyek a testhő akár 80-90 százalékát is megőrzik, így akadályozva meg az akár végzetesnek bizonyuló kihűlést.

Tavaly októbertől december végig ugyanis mintegy 80-an fagytak meg Magyarországon, ez csaknem a duplája a 2015 azonos időszakában kihűlés miatt elhunyt 45 áldozatnak. 20-an a szabad ég alatt, 27-en a saját fűtetlen lakásukban, 33-an pedig kórházban, akiknek a számára már későn érkezett a segítség.

Nem sajnálat, hanem együttérzés az, amire az otthontalan embereknek szüksége van. Amint a közömbösség szertefoszlik, az emberi gesztus nemcsak a testet, hanem a lelket is segít melegíteni. Néhány bátorító szó is elég az átnyújtott takarók mellett ahhoz, hogy a másik reménységgel töltődjön fel, hogy ez a tél is véget ér egyszer.

 A MagNet Bank a téli időszak mellett egész évben lehetőséget nyújt ügyfeleinek az adakozás élményének megtapasztalására. Segítő bankkártyával minden egyes vásárlásuk támogatássá válhat.  A 2010 óta működő Közösségi Adományozási Program keretén belül pedig évről évre maguk rendelkezhetnek a MagNet Bank éves nyereségének 10 százalékáról civil szervezetek javára, így támogatva olyan kiemelten fontos társadalmi ügyeket, mint például – de nem kizárólag – a hajléktalanok megsegítése.

Így segíthet a fagyban az utcán élőkön >>>

 
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés