A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Az andalúziai állatmenhely tulajdonosa ahelyett, hogy gazdát keresett volna az állatoknak, elaltatta azokat. Ráadásul az előírtnál kisebb dózist adott be nekik, és nem vénába, hanem izomba. Lecsukták a spanyol rendőrök.

Állatkínzás és okirathamisítás miatt csaknem négy év börtönre és 20 ezer euró pénzbüntetése ítélte egy spanyol bíróság ma egy torremolinosi állatmenhely tulajdonosát, mert két év alatt mintegy 2000, gondjaira bízott állattal végzett kegyetlen módon. A málagai bíróság a lehető legmagasabb büntetést szabta ki a 72 éves asszonyra, de a bíró az ítélet kihirdetésekor hangsúlyozta, hogy szerinte súlyosabb büntetés járna a vádlottnak, ezért úgy véli: szigorítani kellene a spanyol büntetőtörvénykönyvet.

Az asszony a kilencvenes évek óta működtette az állatmenhelyt, amelyet a helyi önkormányzat anyagilag is támogatott, hogy befogadja, gondozza, és megfelelő gazdákhoz juttassa a kóbor kutyákat és macskákat.  Azonban a menhelyen ehelyett elaltatták a teljesen egészséges állatokat, 2008 és 2010 között több mint kétezret, ráadásul különösen kegyetlen módon. Az előírtnál kisebb dózisú injekciót adtak be nekik, hogy spóroljanak, és a véna helyett az izomba fecskendezték a szert, ezzel hosszú és fájdalmas agóniára ítélve az állatokat.

A tulajdonos bűntársa egy 55 éves alkalmazott volt, a férfi egy év börtönt és mintegy négyezer eurós pénzbüntetést kapott.  A bíróság szerint az asszonyt az anyagi haszonszerzés vezette, mert felvette a menhelynek járó támogatást, miközben az épületben jól jövedelmező kutyapanziót működtetett.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás