Ezt a Samsungot megemlegetik a vásárlók

2017. január 12. 11:59

Ezt a Samsungot megemlegetik a vásárlók

Elég egy 20 perces töltés a Samsung - már prototípus szintű - akkumulátorának ahhoz, hogy utána 500 km-en keresztül elég energiát biztosítson egy autó meghajtásához. Sajnos még 5 évet várnunk kell rá.

Bár a (közeli) jövő közlekedésében egyértelműen az elektromos autóké lesz a főszerep, az e-autók kritikusai általában ugyanazt a két érvet szokták felhozni: túl lassan töltődnek újra és túl kicsi a hatótávolságuk, legalábbis a belső égésű motorral szerelt változatokhoz képest. Előbbit szerencsére egyre több gyártó cáfolja meg – elég csak a Tesla rekordjára, vagy épp a nemrég bemutatott Faraday Future FF91-re gondolni –, utóbbi probléma megoldására pedig a a Samsung (is) bejelentkezett.

Az Engadget beszámolója szerint a dél-koreai cég akkumulátorok fejlesztéséért felelős részlege, a Samsung SDI egy olyan akkumulátor-rendszert tetvezett amit 20 perc alatt 500 km-re elegendő elektromos árammal tölthetünk fel. A projekt már túl van a terveken, már a prototípus is kész van belőle.  A HVG szerint az akkumulátor teljes kapacitása 600 km-re elegendő energiát tud majd tárolni, vagyis a 20 perces töltés nagyjából 80 százalékig tölti fel a rendszert. Ennyi időt simán eltöltünk egy benzinkúton is, ha épp meg akarunk állni pihenni/kávézni az autópálya mellett.  A prototípust a tervek szerint 2021-re véglegesíthetik és akkor dobhatják majd piacra.
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés