A rovat kizárólagos támogatója

Kajner Péternek, a Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület elnökének előadása egy rendkívül örömteli dologra mutat rá. A globalizáció káros hatásairól nap mint nap rengeteget hallunk – a központosított világrendszerről, a piaci versenyt kiiktatva egymással összefonódó világcégek uralmáról és erőszakos gazdasági terjeszkedéséről. Ugyanakkor van mindennek egy nagyon hatékony ellenszere: a re-lokalizáció!

Belegondoltatok már abba, hogy az emberi szükségletek többsége kielégíthető lenne helyi szinteken is? Hogy a helyi ellátói rendszerek milyen értékes közösségeket tudnak létrehozni? Hogy ha látjuk az általunk okozott környezeti-társadalmi károkat és hasznokat, jobban odafigyelünk döntéseinkre? Ez lenne egy fenntarthatóbb világ alapja!

Nem is hinnétek, mennyi pozitív példa van hazánkban is a helyi közösség- és gazdaságfejlesztő kezdeményezésekre, kezdve az Élőfalu Hálózattól, a közösség által támogatott mezőgazdaságon (CSA) át a termelői programokig, szociális farmokig, közösségi gyümölcsészetekig és méhészetekig.
Az infocracy.hu csapata által készített videóban minden benne van, felsorolni is hosszú, nézzétek meg!
 

Kapcsolódó anyagok:

Beszélgessünk az ökológiai közgazdaságtanról!

Nem kell elmenni a falig! Változtass, mielőtt muszáj lenne

Beugró kérdés politikus államvizsgán: globális érzékenység

Mi fán terem a politikai ökológia?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás