A rovat kizárólagos támogatója

Tavaly már kétezer elektromos postáskocsi járta a német utakat, a pozitív tapasztalatok miatt pedig megduplázná saját gyártású elektromos autóflottáját a Deutsche Post.

Nagyon beváltak az elektromos StreetScooterek a német postánál, melyből a szolgáltató tavaly már a kétezredik példányt is munkába állította. A jóból sosem elég, gondolhatják a cégvezetők, hiszen egyikük, Jürgen Gerdes minapi bejelentése szerint még idén megdupláznák a flotta méretét, írta az Automobilwochera hivatkozva az autopro.hu.

A járművek számának növelése továbbra is azt a célt szolgálja, hogy Deutsche Post 2050-re megszüntesse logisztikával kapcsolatos emisszióját. A jellegzetes külsejű, elektromos járműveket továbbra is a StreetScotter GmbH készíti majd, mely a Bombardiertől megvásárolt üzemét Aachenben tartja fenn. A kétezer újabb gép leszállítása nem jelenthet problémát, hiszen két műszakos termelés esetén a gyár kapacitása 10 ezer elektromos járműre tehető évente.

Korábban annak ötlete is felmerült, hogy a StreetScootereket a Deutsche Post kereskedelmi forgalomban is megjelenteti, azonban Gerdes egyelőre nem kívánt részleket elárulni arról, megkezdik-e a piaci értékesítést. A cég felmérései szerint kereslet Németországon belül és kívül is egyaránt lenne az e-furgonok iránt, a német posta új szolgáltatását valószínűleg a környezetvédelemre (és a marketingre legalább ugyanilyen mértékben) adó vállalati ügyfelek pörgetnék.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás