Világháborús szinten az éhezők száma

greenfo/MTI

2017. március 12. 13:22

Világháborús szinten az éhezők száma

1945 óta most éli legsúlyosabb humanitárius válságát a világ. 20 millió embert fenyeget az éhínség - hívta fel a figyelmet az ENSZ biztonsági tanácsában Stephen O,Brian, az világszervezet főtitkárának humanitárius ügyekben és a rendkívüli segélyek koordinálásában illetékes helyettese.

A tisztségviselő szerint az ENSZ megalakulása óta most alakult ki a legmélyebb humanitárius válság a világon. "A történelem kritikus pillanatában vagyunk" - kongatta meg a vészharangot O,Brian, figyelmeztetve arra, hogy a legsúlyosabb éhínség most Dél-Szudánt, Szomáliát, Jement és Északkelet-Nigériát fenyegeti.

Ezekben az országokban 20 millió ember már most éhezik vagy a következő hónapokban lesz kénytelen szembesülni az éhínséggel. Jemenben a legtarthatatlanabb a helyzet - tette hozzá -, ahol a lakosság kétharmadának, azaz 18,8 millió embernek van szüksége azonnali segélyre, több mint hétmillióan azt sem tudják, honnan kapnak élelmet a következő étkezésükhöz.

Világszintű közös és összehangolt erőfeszítés nélkül ezek az emberek éhen fognak halni vagy betegségekbe fognak belepusztulni - mondta O,Brian, aki szerint az említett országok számára azonnal "pénzinjekciót" kell biztosítani, már júliusra 4,4 millió dollárra lenne szükség.
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés