A rovat kizárólagos támogatója

Sokkoló, hogy ma, 2017-ben, összeomlási pályán van az emberiség. A legfrissebb modellszámítások alapján kijelenthető, hogy nem kerülhető el az ökoszociális rendszer világméretű megroppanása néhány évtizeden belül, még a mi életünkben.

Halvány reményre ad okot, hogy egyes szakemberek szerint egy olyan elfogadott munkaanyag van a nemzetközi közösség előtt a következő évekre nézve, melyet ha megvalósítanak, akkor ugyan szűkösebb keretek közt, de – biztosítható lenne az emberi társadalmak igazságos és fenntartható működése.

Zilinszky János ENSZ-szakértő (egyetemi docens, PPKE JÁK, az ENSZ Nyílt Munkacsoportjának UN OWG szakértője) eladása kiváló szemléletmódot ad ahhoz, hogy megértsük, miért nem voltunk képesek más utat választani az elmúlt évtizedekben, miért voltak hatástalanok a tudományos közösség figyelmeztetései és a megkötött nemzetközi egyezmények jelentős része.

A videóból az is megtudható, mit értünk reziliencia alatt, és miért e körül a kifejezés körül fog forogni nagyjából minden az elkövetkező évtizedekben. 

A videót az infocracy.hu készítette.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás