Régi kedvencek és új lakók Szarvason

2017. március 15. 11:59

Régi kedvencek és új lakók Szarvason

Mától ismételten megnyitja kapuit a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Szarvason található, Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye. A hideg téli szezont átaludták a teknősök, a nyestkutyák és részlegesen a borzok is, akikkel tavasszal ismét találkozhatnak látogatóink.

A tél folyamán sokat nőtt és gyarapodott az előző év nyarán született kis európai bölény borjú, aki szülei óvó tekintete mellől egyre többször elkalandozik a tágas kifutóban. Megkapó látvány, ahogy a tavasz első napsugarait önfeledt ugrándozással üdvözli.
Sokak nagy kedvencei a játékos rókák és a mindig kíváncsi hollók is várják, hogy ismét életre keljen az Anna-liget a sokszor egyhangú téli csend után.

A már sokak által jól ismert állatok mellé időközben új lakók is érkeztek egy rendkívül szelíd, barátságos muflon ürü és egy tél elején bajba került hattyú személyében. Reméljük a tavaszi jó idő sokakat kicsalogat majd egy remek családi, baráti vagy épp csoportos kirándulásra.

Az Anna-liget fái rügyeiket bontják és a zsendülő aljnövényzetben a tavasz virágai töltik meg illatukkal a levegőt. A Kölyök-zug játszótér nagyszerű kikapcsolódási lehetőség a kicsiknek, akik részére számos új szolgáltatással készültünk. Az idei évtől, a látogatóközpontban új, interaktív, természettudományos beltéri játékokat is kipróbálhatnak majd a gyerekek.

A legfiatalabb korosztály számára a hosszú állatparki sétány bejárását kölcsönözhető futó biciklik, továbbá egy 3 személyes, húzható kis kocsi rendelkezésre bocsájtásával, az idősebb, illetve mozgásukban korlátozott látogatóink részére pedig kerekesszék, gurulós járókeret biztosításával szeretnénk megkönnyíteni. A látogatóközpont kis ajándékboltjának készletei is sok praktikus használati tárggyal frissültek, annak érdekében, hogy mindenki találhasson számára megfelelő emléket.
A park igazgatósága  változatlan jegyárakkal és havonta színes programokkal várja mától ismét az idén is régi és új látogatóit.
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés