Hirdetés
(X)

Környezetbarát, elektromos üzemű targoncák használatára áll át fokozatosan a Baumit. Az első két szállító jármű már munkába állt a cég dorogi központi telephelyén. A dízel üzemű targoncákkal összehasonlítva az elektromos változatnak nincs károsanyag-kibocsátása, beltéri használat esetén védi a dolgozókat a kipufogógáz ártalmaitól és működése csendesebb.

Az elektromos változat szervizüzemi ideje is kevesebb, ami költséghatékonyságot jelent. A Baumitnál 24 órás műszakban rakodnak a targoncákkal, így kihasználtságuk maximális. A lecserélt modellek 2001 és 2010-es évjáratúak voltak, és várhatóan a még üzemben lévő hét dízel targonca cseréje is megtörténik az elkövetkező években. A targoncagyártó Linde, összehasonlító adatokat hitelesítetett a TÜV Nord intézettel, amely szerint az 5 tonnás elektromos targoncának a dízeles változathoz képest kevesebb az emissziója (128,88 g/raklap – elektromos és 157,67 g/raklap – dízel).

Az elektromos targoncákra való átállás része a Baumit magyarországi zöld vállalati beruházásainak.

A tervnek megfelelően halad a mészkőbányászat alól kivett területek (Hungária-hegy) rekultivációja. A kőbányászati technológia csökkentett porkibocsátásra és zajterhelésre állt át, ami sokkal halkabb robbantást, zárt szállító rendszert és vizes pormegkötést jelent, melyet saját locsolóautóval valósítanak meg. A vakolatgyár teljesen zárt rendszerben porkibocsátás nélkül üzemel. A dorogi kőbánya, vakolatgyár és cégközpont a lakott településrésztől viszonylag távol, erdős területen, 72 hektáron helyezkedik el.

 

Az arborétumszerű kert, a vadetető és az újonnan épült zöldtetős oktatási épület kialakítása is jelzi a cég törekvését a termelő tevékenység és a természet összhangjának megteremtésére.

A Baumit az osztrák Schmid Industrie Holding tagjaként 30 országban van jelen és 2900 munkatársat foglalkoztat. A márkához köthető nemzetközi vállalatok 2016-os árbevétele 960 millió euró volt. A vállalat fő profilja a minőségi homlokzati hőszigetelő rendszerek, színes vakolatok, hidegburkolati ragasztók valamint aljzatképző anyagok gyártása és forgalmazása.

A Baumit első külföldi leányvállalata 1990-ben Magyarországon alakult meg és az elmúlt években meghatározó építőanyag-gyártóvá vált.

A Baumit Kft. négy gyárat üzemeltet Magyarországon: Alsózsolcán, Dorogon, Pásztón és Visontán, cégközpontja Dorogon található. A Baumit Kft. 2016-os árbevétele 15,9 milliárd forint volt, és éves átlagban 183 munkatársat foglalkoztatott.

A magyar vállalat az elmúlt években társadalmi felelősségvállalási programjának keretében többek közt műemléképületek renoválását, oktatási intézmények mosdójának felújítását támogatta, valamint alapítója és fő támogatója az Év Homlokzata építészeti pályázatnak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás