A rovat kizárólagos támogatója

Balesetveszély miatt lezárt több turistaútvonalat a Pilisi Parkerdő Zrt. Ez érinti a Rám szakadékot, a Prédikálószéket, valamint az Országos Kéktúra egy szakaszát. Mindenki tájékozódjon indulás előtt, főleg Dobogókő környékét kell most elkerülni a balesetveszély miatt.

Az elmúlt napokban nagy mennyiségű csapadék, a magasabban fekvő régiókban hó és jégdara zúdult az országra. A hegyvidéki területeken a hóréteg még nem olvadt el, ezért számos turistaút jelenleg is csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható. Súlyosbította a helyzetet a rendkívül erős szél is, így a nedves hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák koronái meghajlottak, sok helyen kidőltek, eltörtek a fák.

 

 

Ezért további tájékoztatásig, a Pilisi Parkerdő Zrt. a kirándulók testi épségét szem előtt tartva lezárja az alábbi, erdészetenként felsorolt útvonalakat.
Pilismaróti Erdészet területén:

A Rám-szakadékot és Lukács-árkot. A havazás során mindkét helyen számos fa kidőlt, amelynek következtében a zöld sáv és a sárga sáv jelzésű turistautak járhatatlanná váltak. A kárelhárítási munkálatok a jövő hét elején kezdődnek. Az állapotok felszámolása – különös tekintettel a különösen nehéz terepi körülményekre –hosszabb időt, akár 2 hetet is igénybe vehet.
Vadálló-kövek – Prédikálószék térségét, amely balesetveszélyes, nem látogatható.

Szentendrei Erdészet területén:
Ispán-rétet és környékét, ami az arrafelé kanyargó Országos Kéktúra szakaszát is érinti.
 Szentendre és Pap-rét közötti erdészeti üzemi utat, amely a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat kerékpárútja is egyben.

Pilisszentkereszti Erdészet területén:
Pilis-hegyet (Boldog-Özséb kilátó jelenleg nem közelíthető meg turistaútvonalon)
Fekete-hegyet (Fekete-hegyi Turistaház sem közelíthető meg turistaútvonalon)
Dera-szurdokot
Holdvilág-árkot 

Visegrádi Erdészet területén:
Spartacus-ösvényt
Pap-rétet (Országos Kéktúra szakasza)
A piros sáv jelzést Pilisszentlászló és Visegrád között

A Pilisi Parkerdő Zrt. egyúttal továbbra is arra kéri a túrázókat és természetjárókat, hogy a 300-400 méter fölötti erdőterületeket – különösen Dobogókő környékét – balesetveszély miatt a napokban még kerüljék el! Minden túra esetén tartsák szem előtt, hogy a hegyekben téli viszonyok uralkodnak, vagyis senki se feledkezzen meg a megfelelő, vízálló felszerelésről, papíralapú térképről, meleg italról, feltöltött mobiltelefonról, esetleg fej- vagy zseblámpáról. Bővebben a Pilisi Parkerdő honlapján. Az alábbi webkamerák felvételeit megtekintve mindenki leellenőrizheti, hogy sok száz méter magasan éppen milyen időjárásra lehet számítani, így a kirándulók megalapozottabb, körültekintő döntést hozhatnak a kirándulást, erdőjárást illetően.

Hármashatár-hegy (495 m)

Prédikálószék (639 m) 

Pilis-tető (756 m) 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás