Hirdetés

15 ezres tüntetés kezdődött tegnap Washingtonban, Donald Trump elnökségének 100. napján. Az Egyesült Államok több városában is demonstráltak a globális klímaváltozást humbugnak tartó elnök környezetpolitikája ellen.

„Láttuk, milyen erejük van az embereknek a kormányzattal szemben: Trump egészségügyi törvénye? Visszavonva. Muszlimok beutazási tiltása? Leállítva” – állt a szervezők honlapján. Szerintük ezek után Trump szénhidrogénalapú energiapolitikájának teljes felülvizsgálata kell, hogy legyen– írta a CNN-re hivatkozva az Index.

A Capitoliumtól a Fehér Házig vonuló tüntetők között volt Leonardo Di Caprio is. A hollywoodi színész „az éghajlatváltozás létezik” feliratú táblát tartott a kezében. Több jelszó Trump kampányban használt "Make America great again!" szlogenjének parafrázisa volt, Amerika naggyá tétele helyett "gondolkodó" vagy "hűvös" Amerikáért kiállva.

 

Legutóbb egy hete hasonló tüntetést tartottak, akkor a Tudomány menete címen. A tiltakozás akkor a tudományos kutatásokra szánt költségvetés megkurtítása ellen szólt. Trump egyébként nincs Washingtonban, elnöksége századik napját Pennsylvaniában töltötte.

Al Gore, zöld szervezetek, és több amerikai város is berágott Trumpra

Al Gore, zöld szervezetek, és több amerikai város is berágott Trumpra

Több amerikai szövetségi állam és város utasította el Donald Trump két napja aláírt elnöki rendeletét, amellyel eltörölte elődje, Barack Obama klímavédelmi intézkedéseit. A Nobel-békedíjas környezetvédelmi aktivista Al Gore, az Egyesült Államok volt alelnöke "mélységesen elhibázottnak" minősítette és közleményben ítélte el az új elnöki rendeletet. A párizsi klímacsúcs vezetője is bírálja Trumpot-írtuk egy hónapja.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás