A rovat kizárólagos támogatója

Május 12-én, az esti órákban telefonon értesítették a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrét, hogy Orfűn, a Bánosra vezető út közelében egy elhullott rétisas tetemére találtak. A tetem görcsbe szorult lábakkal a földön fekve került elő, a csőrén habos vér volt látható.

A sas pusztulásával kapcsolatos egyéb nyomot a természetvédelmi őrök nem találtak, viszont a madár által mutatott tünetek alapján nem zárható ki a mérgezés gyanúja. A rétisas pusztulásának okáról csak az állatorvosi szakvélemény után lehet biztosat állítani, addig is a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság bejelentést tett az illetékes rendőrkapitányságnál.

Azóta tudjuk, hogy ez a madár a madarász körökben ismert fészek rétisas családjának hím egyede. A fészekben egy kifejlett fióka található, aminek a táplálása a megmaradt szülőmadár feladata.

A Természetvédelmi Őrszolgálat tagjai fokozottan figyelik a fészket, hogy a kirepülés sikerességét semmi se akadályozza – írta a Duna-Dráva Nemzeti Park Facebook-oldalán.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás