Hirdetés

Rengeteg fát csavart ki a viharos erejű szél május elején a Mátrában. Nem tudni, hogy tornádó vagy légzuhatag tarolta-e le az erdőt.

Erős viharok tomboltak Magyarországon május 3-án, Parád és Recsk környékén pedig viharos erejű szél döntött ki rengeteg fát.

Az Időkép által közétett felvételt az elpusztult erdőről egy kamerás drón készítette. A fák dőlési irányából nem derül ki, hogy tornádó vagy úgynevezett légzuhatag tarolta-e le az erdőt.
 

 

Mint arról a HVG beszámolt, a téli és tavaszi természeti csapások sorát a mátrai borvidék is megsínylette, a kár legalább 300 millió forint lehet.

Bükki hókár leltár

Bükki hókár leltár

A 40 éves Bükki Nemzeti Park történetében eddig nem tapasztalt természeti katasztrófa történt 2017. áprilisában. A Bükköt ellepő óriási hó nem csak az itt élő embereket érte váratlanul, hanem a hegység már tavaszi lombba borult erdeit is- növényestől, állatostól. A károsodott erdők mielőbbi helyreállítása a cél.

Az utóbbi időben egyre enyhébb tél végi időjárás észrevétlenül fordult tavaszba. Az ilyenkor megszokotthoz képest aszályosabb volt az időjárás, hosszabb ideig nem hullott csapadék. Ezt pótolta a természet áprilisban, egyszerre, hó formájában. Az április 19-én lehullott óriási mennyiségű hó nem csak az itt élő embereket érte váratlanul, hanem a Bükk már tavaszi lombba borult erdeit is. 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás