A rovat kizárólagos támogatója

Június 1-től Göbölös László dandártábornokot, az Alkotmányvédelmi Hivatal volt főigazgatóját nevezem ki a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) élére – erősítette meg a Magyar Nemzetnek Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester a Hvg.hu információját. Az állami elvonások gátolják a budapesti közterület-fenntartást és a takarítást.

Június elsejétől Göbölös László dandártábornokot, az Alkotmányvédelmi Hivatal volt főigazgatóját nevezem ki a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) élére – erősítette meg a Magyar Nemzetnek Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester a Hvg.hu információját. A lap „kémelhárítóként” mutatta be a leendő vezetőt. Göbölös László a kilencvenes években a Katonai Biztonsági Hivatal műveleti szakterületén dolgozott, 1999-től a Nemzetbiztonsági Szakszolgálatnál töltött be igazgatói pozíciókat, s 2011 végétől irányította az Alkotmányvédelmi Hivatalt.

Az állami elvonások gátolják a budapesti közterület-fenntartást és a takarítást.

Korábban a Magyar Nemzet egy a múlt év végén a vezérigazgató és a szakszervezeti vezetők belső megbeszéléséről készült hangfelvétel alapján megírta a felvetett problémák között, hogy a 2010 utáni uniós projektekkel is bajok vannak. Egyebek mellett elhangzott, hogy milliárdokért „használhatatlan célgépeket” szereztek be, s a házhoz menő hulladékszállítás is óriási veszteségeket okoz. Az FKF-nél egyébként a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya büntetőeljárást is folytat. A rendőrök jelenleg is vizsgálják a fővárosi cég tanácsadói szerződéseit, a gyanú szerint versenykorlátozó, közbeszerzési és koncessziós jogszabályokat sértő tevékenységét. 

A Magyar Nemzet kérdésére a főpolgármester kifejtette: ha igaz, hogy informális hálózatok bénítják a céget, akkor azokat „el kell hárítani”. – Ki tudja, mióta van rendetlenség az FKF-nél, ennek most már véget vetek – fűzte hozzá Tarlós István, de azt nem mondta meg, mikor találkozik a kormányfővel. A találkozóra már hetek óta készül, többek között az FKF és a többi közszolgáltató gazdasági helyzetének rendezését szeretné elérni, akár jogszabály-módosításokkal is. Továbbá azt, hogy az önkormányzati dolgozók és a helyi cégek alkalmazottai is ugyanolyan béremelésekben részesülhessenek, mint az államiak.

Hamarosan robbanhat a budapesti szemétbomba

Hamarosan robbanhat a budapesti  szemétbomba

Kétségbeejtő helyzetben van a budapesti szemétszállítás – derült ki egy belső vezetői tájékoztatóról készült, kiszivárgott hangfelvételből. Az uniós támogatásokat nem tudták hasznosan elkölteni, a kukásautók a BKV Ikarus buszaira emlékeztető színvonalon állnak- írtuk februárban.

Az összes olyan beruházás veszteséges a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél (FKF), amelyet az elmúlt években uniós pénzből hoztak tető alá. Olyan eszközöket gépeket vettek korábban uniós pénzekből, amelyek használhatatlanok, a szelektív hulladékgyűjtés évente 4,5 milliárd forint veszteséget okoz, például azért, mert nem tudják eladni a külön kukákba gyűjtött hulladékot, ugyanis túlságosan szennyezett ehhez.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás