A rovat kizárólagos támogatója
LMP sajtóközlemény

Az LMP célja, hogy Budapest főpolgármestere saját bőrén is megérezze, mit jelentene fák nélkül élni egy nagyvárosban a klímaváltozás korában.

Míg az európai nagyvárosok készülve a klímaváltozás okozta hőhullámokra mindent megtesznek a zöldterületeik védelme és növelése érdekében, addig Budapest a sor végén kullog. Még Bukarest is megelőzi e téren. Szavak szintjén erős a város vezetése. Ígérik, hogy növelik a zöldfelületeket és javítják azok állapotát. E közben kiemelt kormányzati beruházás címszó alatt megcsonkítják, a Városligetet, a Kossuth teret, az Orczy-kertet, a József nádor teret, a pesti Duna-partot, a Római-partot, a Margitszigetet, és a Népligetet is. A főváros vezetése nem hogy tűri, de még támogatja is a beton lobbinak sok milliárd forint bevételt hozó beruházásokat, mely a lakosoknak sok száz vagy akár ezer fa kivágást, és kibírhatatlan nyári hőséget jelentenek majd.

Tarlós István nem érzi át kellően, mit jelent fák nélkül élni a klímaváltozás korában. Ezért az LMP meghívót küld a főpolgármesternek egy piknikre az újonnan lebetonozott, fák nélküli pesti Duna-partra. A zöld párt célja, hogy meggyőzze Tarlóst, álljon végre az emberek oldalára, és a favágások helyett támogassa az LMP zöldfelületek védelmére vonatkozó javaslatának megvalósulását a fővárosban.

Schmuck Erzsébet
frakcióvezető-helyettes

Csárdi Antal
fővárosi képviselő

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás