Hirdetés

Eggyel kevesebb felhő lesz az égen, mint amennyi Nap, ez alapvetően meghatározza a következő napok időjárását, amelyet ezúttal tényleg nevezhetünk kánikulának. Ma 34-38 fok lesz, a következő napokban még melegebb is lehet. Éjszaka is 24-29 fok várható.

A déli, délkeleti szél néhol megélénkül, a Kisalföldön egy-egy erős lökés is előfordulhat – próbál vigaszt nyújtani a Met.hu előrejelzése, amelyet az agyonnapocskázott ország térképével ránt vissza a kínzó valóságba. A legnagyobb forróság Csongrád és Békés megyében várható, itt a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetés van érvényben. Emellett csaknem az egész országban másodfokú figyelmeztetés él, egyedül Nógrádban tűnt elegendőnek a legenyhébb, elsőfokú figyelmeztetés.

 

Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár mától péntek éjfélig az egész országra hőségriadót rendelt el – közölte az MTI.

Rekord is lehet?

Éppen száz éves az augusztus 1-jére mért hőségrekord. Az inkább más okokból nyomot hagyó évben 39,3 fokot mértek Túrkevén. Az előrejelzés szerint ezt nem dönti meg a keddi csúcs, de nem kizárt. Kizárt viszont a tízéves zabari rekord felülírása: akkor Zabaron mindössze 4,2 fok volt.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás