A rovat kizárólagos támogatója

India legjobb vadászával az élen indult hajtóvadászat egy elefánt után, ami 15 embert ölt meg az elmúlt hónapokban. A hatóságok szerint nincs más megoldás.

A csordájától elszakadt és a falvakban pusztító elefánt négy embert ölt meg márciusban Bihar államban, majd további 11 ember életét vette el a szomszédos Dzsharkhand államban. Az erdészeti hatóságok engedélyt adtak a gyilkos elefánt kilövésére, miután több kisebb falut is elhagytak a rettegő lakók. A megvadult állat keresésére 50 fős csapat indult tegnap több tapasztalt elefántvadásszal, köztük Navab Safat Ali Khan mesterlövésszel, akit India legjobb elefántvadászának tartanak. A hatóságok szerint túl veszélyes lenne kábítólövedékekkel ártalmatlanítani az állatot, mivel fél óra kell ahhoz, hogy a nyugtató leszedálja az állatot, ami kiszámíthatatlanná válhat és rátámadhat a közelében lévő emberekre.   A sűrű erdőkkel rendelkező Dzsarkhand államban évente 60 ember halálát okozzák az elefántok, országosan évente több mint 300 embert ölnek meg. (MTI)

Az elmúlt három évben összesen 1100 ember lelte halálát az országban tigris- vagy elefánttámadás következtében. A Környezetvédelmi Minisztérium adatai szerint Indiában minden nap minimum egy ember életét veszti valamilyen állattámadás következtében, a legtöbb halálos balesetet azonban egyértelműen elefántok okozzák.

"Az összecsapások pedig egyre gyakoribbak az emberek és az állatok között, mivel a lakosság egyre több erdőt irt ki valamilyen ipari tevékenység céljából, vagy annak érdekében, hogy településeket hozzanak létre." közölte az Állami Erdő- és Vadgazdálkodási Társaság főnöke,  LR Singh.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás