Ismét lefagyott az Otthon Melege

2017. augusztus 15. 12:38

Ismét lefagyott az Otthon Melege

Otthon Melege: elfogyott a pénz, fél nap után felfüggesztették a pályázatot. Az észak-magyarországi régióban is beteltek a helyek a háztartásigép-cserét támogató programban.

Felfüggesztették az észak-magyarországi pályázatot a háztartási gépek cseréjére tegnap 13 óra 30 perckor – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).  Az Otthon Melege Program háztartásinagygép-csere alprogramját az észak-magyarországi régióban is óriási érdeklődés övezte, tízezernél több pályázó jelezte támogatási igényét – áll a közleményben. 

A múlt héten az első két régióból (észak-, és dél-alföldi) összesen több mint 16 ezer pályázó jelentkezett a hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosógépek, mosó-szárítógépek energiamegtakarítást eredményező cseréjére.  A folytatásban elsőként a nyugat-dunántúli régióban élők nyújthatnak majd be pályázatot, augusztus 16. szerda reggel 8 órától, elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül. A pályázati adatlap előzetesen is kitölthető. Ha valakinek az internetes ügyintézés akadályokba ütközik, lehetősége van a nevében eljáró közreműködését kérni, ilyenkor pályázati útmutatóhoz mellékelt meghatalmazotti nyilatkozatot kell kitölteni.
A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program már több mint 130 ezer háztartás energiahatékonyságát javította – írták. (MTI) 

Az Otthon Melege a hungarikum Patyomkin program

Az Otthon Melege a hungarikum Patyomkin program

Ma reggel 8 órától voltak beadhatók a pályázatok az Otthon Melege Programon belül családi házak fűtési rendszereinek korszerűsítésére. Majd 3 milliónyi korszerűtlen, energiapazarló magyar lakás korszerűsítésére az Otthon Melege jelenti az egyetlen vissza nem térítendő támogatási forrást. A meghirdetett keretösszeg ugyanakkor mintegy 5000 ház fűtéskorszerűsítését teszi lehetővé. A keretösszeget perceken belül túligényelték.

A Magyar Energiahatékonysági Intézet - amellett, hogy fontos előre lépésnek tekinti az Otthon Melege pályázat megjelenését, javulást lát a pályázati kiírás minőségében és bizakodva várja a program folytatását is - elengedhetetlennek tartja az energiahatékonyság ösztönzésére rendelkezésre álló források megemelését és egységes rendszerben történő, összehangolt kezelését – írtuk 2 hónapja.
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés