A Felelős Gasztrohős Alapítvány által 2015-ben életre hívott és tavaly a sajtó által az “egyik legjobb és leghasznosabb megmozdulásnak” nevezett esemény célja, hogy elősegítse a párbeszédet és az együttműködést a hazai termelők és vendéglátóhelyek között.
A fővárosban már 4 alkalommal sikeresen megrendezett esemény idén, a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával két vidéki helyszínen is debütál. A budapesti alkalmak során összesen 150 vendéglátós és 70 termelő találkozott egymással. A találkozók eredményeként mára bakonyi, győrsági, és veresegyházi termelők termékei kerültek a Fenntartható Vendéglátóhelyek konyháiba és vendégeik tányérjára. A sikeres együttműködéseket látva a szervezet szeretné kiterjeszteni az egész országra a kezdeményezést.
Ennek első lépéseként két vidéki helyszínen, Balatonszárszón és Egerben szerveznek Gasztro Randit, ahol az élelmiszerek mellett most is megismerkedhetnek az érdeklődők a vendéglátóiparban használt környezetbarát termékek gyártóival és forgalmazóival is.
A szeptember 28-i balatoni rendezvény lebonyolításában, előkészítésében Csapody Balázs, a Kistücsök étterem tulajdonosa segít az alapítványnak. A randi után, ahogy a legutóbbi budapesti eseményen is, tapasztalatcserét tartanak a jelenlevő termelők, vendéglátósok és a közönség közreműködésével, ahol megpróbálnak fényt deríteni a helyi beszerzésekkel kapcsolatos kihívásokra és előnyökre.
Időpont: 2017. szeptember 28. (csütörtök),
Gasztro Randi: 13:00-16:00
Tapasztalatcsere: 16:00-17:00
Helyszín: Balatonszárszói József Attila Művelődési Ház, 8624. Balatonszárszó, Szóládi u. 20
“A termelők és a séfek közötti hosszabb távú együttműködés nem csak azért nagyon hasznos, mert tápanyagdúsabb, finomabb helyi alapanyagokból készült ételek kerülnek a vendégek tányérjára, de a folyamatos visszajelzéseknek, párbeszédnek köszönhetően a termelők fejlődnek és különleges, akár régi tájfajták is az étlapra kerülhetnek.” – mondta Vighné Boóc Judit, a Felelős Gasztrohős Alapítvány fenntartható vendéglátóhely szakértője.
További információk: VIGHNÉ BOÓC JUDIT fenntartható vendéglátóhely szakértő
+36 30 413 7328
+36 30 530 8982
gasztrohos.blog.hu