Hirdetés

Tarlós az észérvek ellenére sem áll le. Az egyre-másra megjelenő szakértői nyilatkozatok, a mindennapos tiltakozó akciók nem hátráltatják a Főpolgármestert, hogy tönkretegye a Római-partot egy kevesek érdekét szolgáló, kétes biztonságú és drága mobilfal megépítésével.

A Fővárosi Közgyűlés megerősítette áprilisi döntését a partmenti mobilgát létesítéséről, és annak ellenére tovább folynak az engedélyezési eljárások is, hogy Bús Balázs, óbudai polgármester felvetésére a partéltől távolabbi, ún. kerítésvonali mobilfal kivizsgálásáról is döntést hoztak.
A frakciófegyelem ismét érvényesült: a képviselők többsége, beleértve a kerület polgármesterét is, leszavazta a civil alternatív javaslatot, ami vízügyi, természetvédelmi, urbanisztikai, szociológiai érvekkel igazolja, miért a Nánási út – Királyok útja mentén kell fővédvonalat építeni.


Újra felelőtlen döntés született a Római-partról

Újra felelőtlen döntés született a Római-partról

55 ezer ember biztonsága és Budapest egyik utolsó természetközeli Duna-partja a tét. A Római-partra tervezett mobilgát ellenzői gyarapodnak a budapesti polgármesterek körében – ezt mutatja, hogy a Fővárosi Közgyűlés szeptember 27-i ülésén megszavazta egy, a parti nyomvonaltól eltérő nyomvonal vizsgálatát.


Egyértelmű, hogy a Főváros nem óhajt valós konzultációt folytatni a polgárokkal, se lakossági fórumra, vagy népszavazásra, se nyílt szakértői vitákra nem biztosít lehetőséget. Kijelenthetjük, hogy minden lehetséges utat megpróbált a civil társadalom annak érdekében, hogy biztonságos és környezetkímélő módon valósuljon meg a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelme.

Megbízott képviselőink nem hagytak más választást, mint a tömeges ellenállást! Ezért a tavalyihoz hasonlóan újra tömegdemonstrációt szervezünk a Rómaira azzal a céllal is, hogy együtt vitassuk meg: hogyan tovább, ha hivatali úton Tarlós favágói megállíthatatlanok.

Egy év alatt nem történt érdemi egyeztetés a gát ügyében, Tarlós a kritikai hangokat negligálva szajkózza érvek nélküli mantráját a mobil fal csodálatosságáról.

Nem hagyhatjuk, hogy egy személy döntsön Budapest egyedülálló természetes fövenyének felszámolásáról és a parti fák jelentős részének kivágásáról. Kockázatos parti mobil fővédvonalat építsenek, és ezzel 55.000 embert életét sodorják veszélybe.

Mint tudjuk a politikusok idővel mennek, a Rómain okozott pusztítás és árvízi kockázat marad!

A Római-part mindekié, kevesek magánérdeke nem írhatja felül a közérdeket! Védjük meg városunk értékeit és álljunk ki a biztonságos árvízvédelemért, találkozzunk most vasárnap 15 órakor az Északi Vasúti Összekötő Híd budai oldalán és védjük meg együtt a Rómait, mindenkire szükség van!

A tavalyi demonstráció képei.

Megvédjük a Rómait – demonstráció Időpont: 2017. október 1. 15 óra. Találkozó: Északi vasúti összekötő híd, budai hídfő – menet a Postás Üdülőig
Facebook esemény >>>

Üdvözlettel,
Aquincum-Mocsáros Egyesület Civilek a Rómaiért Pjt Maradjanak a FÁK a Rómain Óvjuk meg a Római-part szépséges fáit Rómaifürdő Telepegyesület Természetesen szeretjük a Rómait

Sajtókapcsolat: Kaprinyák Szilvi / Tömör Miklós +36 70 522 9999

Kapcsolódó anyagok:

Kinek áll érdekében a kedvelt Római-part feláldozása?

Újra felelőtlen döntés született a Római-partról

Újabb vízimérnökök a Római mobilgát ellen

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás