Leléptek a bajor farkasok - vesztükre

greenfo/MTI

2017. október 12. 22:54

Leléptek a bajor farkasok - vesztükre

Valakik leszedték a zárat a farkasoknak otthont adó hat hektáros terület egyik kapujáról, és a kilencből hat állat meglépett. Próbálják az életben maradt állatokat élve befogni, de szükség esetén sajnos ki lehet lőni őket.

Csehországban is keresik azokat a farkasokat, amelyek múlt héten szöktek meg a Bajor Erdő Nemzeti Park területéről. A hat állatból mára csak három maradt életben.

A hat állat péntekre virradóan szökött el a nemzeti park számukra kialakított hat hektáros területéről. A rendőrség szerint valakik leszedték az egyik kapu zárját. A területet egy négy méter magas kerítés védi, amelybe áramot vezettek. A karámban kilenc farkas élt, három nem szökött meg. Az egyik farkast már vasárnap lelőtték, egy másikat néhány órával a szökés után elütött egy vonat. Kedden kilőtték a harmadik állatot is.

A keresést folytatják. A kétfős keresőcsapatokat altatólövedékkel ellátott fúvócsővel, altatófegyverrel és éles fegyverrel szerelték fel. Az elsődleges cél, hogy az állatokat élve fogják el, szükség esetén azonban le lehet őket lőni – közölte a nemzeti park szóvivője.

A csehországi Cseh-erdő Nemzeti Parkban is keresik a farkasokat, egy állatot a hétvégén Zelezná Ruda településtől északra láttak ugyanis. A Cseh-erdő délkeleti részén öt vad farkas él: egy kifejlett pár és három fiatal utódjuk. A Bajorországból szökött farkasokkal ellentétben ezek az állatok természetükből adódóan nagyon félénkek. Az egyik legfőbb veszély a szakértők szerint az, hogy az egyik megszökött állat csatlakozik a vad falkához, és "megtaníthatja" őket arra, hogy ne féljenek az embertől. "Ezért is kellene befogni a megszökött állatokat és visszavinni őket a nemzeti parkba" – mondta Martin Stary, a cseh nemzeti park munkatársa.
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés