A rovat kizárólagos támogatója

Decemberben döntött a kormány arról, hogy Óbuda-Békásmegyer fejlesztéseit támogatandó 470 millió forintot ad az önkormányzatnak, melyet parkfejlesztésre lehet fordítani. 2018 választási év lesz.

A  Kormány 2029/2017.(XII.27.) számú  határozatában döntött arról, hogy 470 millió Ft támogatást kap Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata parkfejlesztésre. A támogatás külön pályázat és kérelem benyújtása nélkül, előfinanszírozás keretében, egy összegben, támogatási szerződés vagy támogatói okirat alapján nyújtja a Belügyminiszteren keresztül a kormány.

Óbuda-Békásmegyer polgármestere, Bús Balázs a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel való év végi megbeszélései során beszámolt az önkormányzat 2018. évi fejlesztési terveiről, kiemelve azokat, amelyek mögött komoly lakossági igények jelentek meg illetve amelyek megvalósítására az önkormányzat költségvetése nem ad lehetőséget, meghaladják azokat.  Ezen tervek, elképzelések a sok más egyéb mellett a  Hadrianus fejlesztési programunkban körvonalazódnak- írta az önkormányzat honlapján.

A polgármester által összegzett projektek között szerepelt a Szépvölgyi úti park rendezése, Ezüsthegy utcai könyvtár kialakítása, Lékai Bíboros tér zöldfelületrehabilitációja, Lékai Bíboros tér zöldfelületrehabilitációja, Sóstói üdülő konyhájának fejlesztése, Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ tornacsarnok fejlesztése, Jendrassik park fejlesztése, Viziorgona sétány fejlesztése, Pacsirtaudvar fejlesztése, Krúdy sétány fejlesztése, Cella Trichora és környezetének rendezése.

Az előzetes számítások szerint a fenti projektek közül akár két közterület/park fejlesztése is megvalósulhat 2018-ban, de a végleges döntést még részletes költségvetési elemzés előzi majd meg annak érdekében, hogy a rendelkezésre álló összeget a legoptimálisabban, az itt élők megelégedésére használjuk ki.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata infrastrukturális fejlődése szempontjából elengedhetetlen a kormányzat támogatása, mely révén több projekt kivitelezése valósulhatott illetve kezdődhetett meg. Ilyen például a civil kezdeményezésből kiindult Mészkőpark fejlesztése, vagy a már megkezdődött és az ütemtervnek megfelelően haladó Békásmegyeri Piac és Közösségi tér kivitelezése is. A Derűs Alkony Gondozóház rekonstrukciójának, a Szent Margit Kórház Gasztroenterológiai Osztályának megújításának, a Szent Margit Kórház épülete napelemekkel való ellátásának, az Óbudai Árpád Gimnázium műemlék épületének energetikai korszerűsítésének valamint a Laborc Iskola energetikai korszerűsítésének támogatása is a kerületi lakosság kényelméhez, környezetének megújulásához járult hozzá.

2018-ban tehát a saját és egyéb pályázati forrásból tervezett fejlesztéseink mellett a kormányzat döntésének köszönhetően akár két új közparkot is birtokba vehetnek az óbudaiak.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás