Hirdetés

Drákói intézkedést hozhatnak Lengyelországban azokkal szemben, akik szemetelnek vagy egyszerűen csak kihívásokkal küszködnek a hulladékgyűjtés szabályai kapcsán, azaz például rendszeresen lomtalanítanak a hulladéktárolókba.

A Lengyel Környezetvédelmi Főfelügyelőség azon dolgozik, hogy ökológiai biztonsági ügynökséget hozzon létre – adta hírül a Gazeta Wyborcza. Az új szolgálat hatásköre széles lenne, sok joggal ruháznák fel és a környezetvédelmi miniszter (aki jelenleg Jan Szyszko) felügyelete alá tartozna.

A zöld rendőrség létrehozásának előkészítése néhány hónapja folyik. A tervek szerint felügyelné többek között a vállalatokat, és eljárhatna azokkal szemben, amelyekkel szemben felmerül a gyanú, hogy szennyezik a környezetüket. A zöld rendőröket felszerelhetnék lőfegyverrel is, amelyet emberek ellen is használhatnának.

Rendelkezésükre állnának kamerákkal felszerelt drónok, a nap 24 órájában előzetes bejelentés nélkül joguk lenne belépni mind az üzemek, mind magánházak területére. A felügyelők iratokat kérhetnének be, leállíttathatnák a gyárak munkáját, járműveket konfiskálhatnának, ha úgy látnak, hogy környezeti vétség részévé váltak. A NAPI.HU szerint a törvény sorsa azon múlhat, hogy megtarthatja-e posztját az elszánt környezetvédő miniszter.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás