Hirdetés

Környezet- és egészségvédelemmel foglalkozó civil szervezetek rendhagyó nemzeti konzultációt indítottak a parlagfűről. Ezúttal a pártokat kérdezték meg, hogyan javítanának a 2 millió allergiás életminőségén.

A legtöbben pozitív változásokat és intézkedéseket ígértek, ám kiderült, hogy a Fidesztől és a KDNP-től az érintettek változást nem várhatnak. A kérdőív a parlagfű-allergiások jövőjét meghatározó 8 kérdést tartalmazott, amelyek a pártok frakcióvezetőinek, ill. szakpolitikusainak válaszaival és a kiértékeléssel együtt az alábbi linken olvashatóak és onnan le is tölthetőek.

A válaszadók közül legtöbben konstruktívan, míg ketten a kérdéseket megkerülve, a felelősség alól kitérve feleltek. A válaszokat 5 politikailag független civil és szakmabeli osztályozta 0-5-ig.
A Jobbik átlagosan 4,0, az LMP 3,9, az Együtt 3,5, a PM és az MSZP 3,3 pontot kapott, míg a KDNP és a Fidesz egyaránt 0,8 pontot értek el, így utóbbi két párt elégtelenre vizsgázott.
A DK, a Liberálisok, az MKKP és a Momentum a témát nem tartották fontosnak, többszöri megkeresésre sem reagáltak- áll a Parlagfű Pollen No Egyesület mai sajtóközleményében.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás