A rovat kizárólagos támogatója

3 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték azt a fiatalt, aki még 2016-ban felgyújtott egy sündisznót a XIII. kerületben. Az elsőfokú ítélet nem jogerős, az elítélt fellebbezett, így másodfokon folytatódik az ügy.

Még 2016 nyarán különösen kegyetlenül kínoztak meg egy sündisznót – az állatot a főváros XIII. kerületében, a Tüzér utca és a Hun utca sarkánál található kutyafuttatónál elevenen felgyújtották. Az összeégett tüskéjű, de még élő sünt állatszerető emberek találták meg és vitték orvoshoz. Eleinte úgy tűnt, hogy meg tudják menteni az életét, de pár napra rá elpusztult.

Az ügyben Pesti Központi Kerületi Bíróság ma délelőtt hirdette ki az elsőfokú ítéletet: állatkínzás bűntettének minősített esete miatt az elkövetőt 3 év letöltendő szabadságvesztés büntetéssel sújtotta. Az ítélet nem jogerős, az ellen rögtön fellebbezett a férfi, így az eljárás folytatódik.

A fiatal felnőtt elkövető a bíróság szerint különös kegyetlenséggel pusztította el az állatot, enyhítő körülmény nem volt – számolt be a hvg.hu-nak Némedi Edina, az Állatmentő Szolgálat munkatársa. Ahogy a lap korábban többször írt róla, még a legkegyetlenebb esetekben is sokszor megússzák az elkövetők felfüggesztett börtönnel, ezért az állatmentők először el sem akarták hinni a mai ítéletet. "Azt reméljük, hogy valami talán elkezdődött, és a bíróságok nem félnek majd alkalmazni a szigorúbb büntetéseket" – mondta a szervezet önkéntese.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás