A rovat kizárólagos támogatója

Frissítette arculati megjelenését és újraértelmezte a logóját a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság, melyet 42 év után mától vezettek be a használatba. A boróka és a vércse sziluettje maradt.

Az 1975-ös megalapításától 42 évig szolgálta a nemzeti parkot a régi logó és képviselte a Duna-Tisza köze természetvédelmi értékeit. Mégis elérkezett az idő, hogy lecseréljék egy nyitottabb, de a kiskunsági tájra mégis jellemző képre. „A korábbi emblémánkat újragondoltuk, de megtartottunk belőle bizonyos elemeket, hiszen büszkék vagyunk a múltunkra. Mindemellett a mai kor kommunikációjában már sokkal jobban alkalmazható egy modernebb, letisztultabb grafikájú logó, amelyet úgy alkotott meg a tervező grafikus, hogy némi játékosságot is megenged” – számolt be Ugró Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.

A régi logóból változatlanul maradt két formai elem, a boróka és a vércse sziluettje, de az átrajzolt homokbuckák árvalányhaj hullámaira emlékeztető vonalaival, a kontúr nélküli, szabad kifutással és a visszafogott színekkel már egy jobban értelmezhető, egyszerűbb stílust képvisel a grafika. Az új logó eltér a megszokottól abban a tekintetben, hogy – idomulva a felülethez, melyen használják, – többféle alakváltozatban is használható, miközben a központi elemei állandóak maradnak.

Kiskunsági Nemzeti Park

A Duna-Tisza közén fekvő nemzeti park homokpusztái, szikes tavai, láp- és mocsárrétjei, a Tisza holtágai és ártéri erdői számos természeti és táji ritkaságot rejtenek, melyeket csak itt láthat. A Kiskunság jellemzően a homok és a szik birodalma, de ennél azért sokkal változatosabb tájak és természeti értékek is találhatók itt.
Megismertetésük céljából a park dolgozói számos programmal, szakvezetéses túrával várják Önt és családját, barátait 2018-ban is! Az évek óta sikeres és kedvelt rendezvényeinkre idén is számíthat: várják tavasszal Bösztörpusztán a Túzokünnepen, május végén a Muzsikál az erdő programsorozaton, a nyár közepén Bugacon a pásztorkutyák seregszemléjén, vagy novemberben a Fehér-tavi Darvadozáson.

kiskunsági buckás tájkiskunsági buckás táj

Idén is azon dolgoznak, hogy minél több olyan színvonalas létesítményük legyen, ahol a természet nyújtotta élményekben részesülhetünk. Hamarosan elkészül és látogatható lesz a Fülöpházi- buckavidéken a Naprózsa Ház, Bugacon elkezdik a Puszta Kapuja elnevezésű fogadóépület, a szegedi Fehér-tónál a Kurgán Bemutatóház építését. Meglévő tanösvényeiből és számtalan túraútvonalukból továbbra is válogathatnak az éedeklődők.
Ebben segít programfüzetük: KNP programfüzet 2018 (pdf. 5 MB)  

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás