A rovat kizárólagos támogatója

A mosható pelenka népszerűsítésétől, a környezeti neveléssel egybekötött matekblogon át a zöld diákparlamentig. Mától szavazhat a közönség az E.ON Energy Globe Magyarország versenyen az ország legjobb fenntarthatósági projektjeire.

Célegyenesbe érkezett az energiavilág „Oscar-díjaként” emlegetett E.ON Energy Globe díj idei magyarországi versenye.

Február 28-ig a közönség 5 kategóriában szavazhat kedvenc, innovatív környezetvédelmi megoldást bemutató jelöltjére a www.energy-globe.hu/szavazas oldalon. A szavazók között 4 db Iphone X készüléket sorsolnak ki. 

A  második E.ON Energy Globe Magyarország díj célja, hogy hozzájáruljon a környezet- és energiatudatos szemlélet népszerűsítéséhez és nyilvánosságot biztosítson a leginnovatívabb hazai fenntarthatósági és energiatudatos kezdeményezéseknek. A beérkezett több mint 200 pályaműből a Nobel-díjas klímakutató, Ürge-Vorsatz Diána klímakutató által vezetett független szakmai zsűri választotta ki a 10 döntős pályázót, akik közül a közönség szavazhatja meg a kategóriák nyerteseit. Az E.ON Energy Globe Magyarország díj átfogó nyertese képviseli majd hazánkat a rangos nemzetközi döntőben.

A „Vállalkozás” kategóriában az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet hazai ökogazdálkodást támogató kutatóhálózata, illetve a TETT Jövőnkért Egyesület Textilmami mosható pelenkákat népszerűsítő projektje közül választhatnak a szavazók.

Az „Önkormányzat” kategóriában a Nagypáli Önkormányzat zöld falufejlesztési programja (képünkön) és a budapesti 12. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat közösségi energia-megtakarítási programja verseng a szavazatokért.

Az „Épület” kategóriában az Archikon Építészeti Kft. által tervezett Meséskert Óvodára, az ország első minősített passzívház óvodájára és a Kistelegdi 2008 Építészeti Iroda pécsi munkájára, egy intelligens lakóházra lehet szavazni.

A „Jövő generációja” kategóriában a Katica Tanya zöldenergiával működő, a gyerekeket környezetettudatosságra nevelő élményközpontra és a Babako Egyesület veszprémi Zöld Diákparlament kezdeményezésére adhatják le voksaikat az érdeklődők.

Az „Egyéni kezdeményezés” kategóriában Burgmann Nóra „Zöld Matek” elnevezésű, a környezeti nevelést matekfeladatokkal ötvöző blogja, és Békési Anna, Anna in the mirror című fenntartható divatról szóló blogja közül választhat a közönség.

A döntős projektek részletes leírása a www.energy-globe.hu/szavazas oldalon érhető el. A kategórianyertesek a fenntarthatósághoz, az energiatudatossághoz és az innovációhoz kapcsolódó díjakat vehetnek át az ünnepélyes díjátadón 2018. május 7-én Budapesten, a Várkert Bazárban. A verseny fődíja egy 100% elektromos Nissan LEAF autó, melyet az átfogó nyertes vihet majd haza.

A szavazás részletei, valamint minden további információ elérhető a verseny honlapján >>> 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás