A rovat kizárólagos támogatója

A 300 éves zengővárkonyi hős szelídgesztenyefa lehet 2018-ban az Európai Év Fája, de ahhoz kell még jó pár szavazat február 28-ig a sokat megélt, egyedülálló baranyai famatuzsálemnek!

Nagyon kellenek a szavazatok a zengővárkonyi hős szelídgesztenyefának, melyet a Pécsváradért Alapítvány tavaly sikeresen nevezett az Ökotárs Alapítvány által 8. alkalommal megrendezett Év Fája versenyen, azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet Baranya elfeledett, egyedülálló természeti értékeire.
Akkor a 300 éves, 15 méter magas szelídgesztenyefa elnyerte a 2017-es hazai Év Fája címet, így idén indulhatott a közönségszavazásos Európai Év Fája versenyen, mely februárban kezdődött és nemsokára már le is zárul.
 

A hős famatuzsálem – mely túlélte a szövetkezeti művelés időszakának elhanyagolását, az ebből eredő gesztenye-kéregrákot, valamint azt is, hogy egyszer fel is gyújtották – jelenleg az európai verseny középmezőnyében jár, több mint 4500 szavazattal, szinte holtversenyben a cseh, litván, lengyel, román fával. Megérdemli, hogy mindenki megismerje

Ahhoz, hogy az élmezőnybe törjön, kellenek még a kattintások, hiszen a portugáliai, orosz, vagy épp a brit fák például már jóval több szavazatot kaptak. De nincs elveszve semmi, február 28-ig még behozható a hátrány!

  Ide kattintva találják meg a szavazási oldalt, csak egy klikk és kész is!

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás