Luxemburg a paksi bővítést támadó osztrákok mellett

2018. március 6. 0:23

Luxemburg a paksi bővítést támadó osztrákok mellett

Támogatja Ausztriát a paksi bővítés ellen indított perben az Európai Bíróságon Luxemburg - jelentette ma be Carole Dieschbourg luxemburgi környezetvédelmi miniszter.

Dieschbourg szerint meg kell akadályozni a nukleáris energia reneszánszát és azt, hogy a továbbiakban közpénzeket lehessen befektetni a területen, Luxemburg ezért aktívan beavatkozik Ausztria pártján az Európai Bizottság magyar állami támogatást jóváhagyó döntése ellen- közölte.

Ausztria február végén támadta meg az Európai Bíróságon a paksi atomerőmű-bővítési projekt állami támogatására adott európai bizottsági jóváhagyást. 
Az Európai Bizottság 2015 novemberében indított vizsgálatot annak tisztázására, hogy a paksi erőmű bővítésének finanszírozása megfelel-e az Európai Unió szabályozásának. Brüsszel a mélyreható vizsgálat során megállapította, hogy a két új nukleáris reaktor megépítéséhez nyújtott magyar pénzügyi segítség állami támogatást tartalmaz. A bizottság végül 2017. március elején jóváhagyta a támogatást az uniós állami támogatási szabályok alapján, mert úgy ítélte meg, hogy a támogatás összege arányos a kitűzött célokkal, és nem haladja meg az elérésükhöz szükséges mértéket.(MTI)

 

Együtt építenék fel az atomerőművet

Együtt építenék fel az atomerőművet

Plakáttal szúrt oda az Orbán-kormánynak Jávor Benedek. Az Orbán-kormány paradox módon azzal az érveléssel támasztja alá a paksi bővítés szükségességét, hogy az a „nemzeti szuverenitás újabb építőkockájaként” növeli Magyarország energiafüggetlenségét. Ez hazugság, az orosz propaganda része.
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés