A rovat kizárólagos támogatója

Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából állami kitüntetéseket adtak át a maguk területén kiemelkedőt alkotó szakembereknek, tudósoknak, művészeknek. A kitüntetettek között volt Szabó Gyuri bácsi, a népi gyógyászat kiemelkedő alakja, aki több évtizedes munkássága elismeréseként vehette át a rangos állami kitüntetést.

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át Szabó Györgynek, ezzel ismerve el a bükki füvesember több évtizedes munkáját, mellyel a magyar lakosság egészségének megőrzését, a hazai gyógynövényipar fellendítését, a népi gyógyászati örökség közkinccsé tételét szolgálta.

A népgyógyászat és Szabó György neve mára elválaszthatatlanul összeforrott, hiszen a bükki füvesember több évtizede dolgozik azért, hogy segítse a kiegészítő gyógymódok iránt nyitott embereket. Gyerekkora óta jó ismerője és gyűjtője a gyógynövényeknek, az egyedi receptúrái alapján összeállított gyógyteái számtalan betegségre nyújtanak enyhülést. Könyveivel, előadásaival is sokat tett azért, a természetes gyógymódok iránt érdeklődők hiteles forrásból szerezhessenek információkat. Fontos szerepet töltött be a magyar gyógynövényipar megerősítésében.

Gyuri bácsi tevékenységét már korábban is számos díjjal elismerték: 2011-ben a Károly Róbert Főiskola tiszteletbeli főiskolai tanári címet adományozott neki, 2012-ben életműve elismeréseként megkapta a Magyar Természetgyógyászok Szövetsége által létrehozott Természetgyógyászatért díjat, 2013-ban pedig a Fleischmann Rudolf Díjat, valamint a rangos Magyar Örökség Díjat. 2014-ben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Prima Díj közönségdíját, 2015-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium Magyar Gazdaságért díját, 2016-ban pedig a Magyar Konyha Termelői Díját vehette át. 2015-ben a Milánói Világkiállításon lányával, Lopes-Szabó Zsuzsával együtt képviselte hazánkat- írta a sokszinuvidek.24.hu.

A kitüntetéshez mi is gratulálunk!
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás