A rovat kizárólagos támogatója

Romániában 2019 január 1-től nem lehet forgalomba hozni vékony és vastag műanyagszatyrokat. E termékek importját már idén beszüntetik.

A román parlament egyhangúan megszavazta azt a törvényt, amely szerint 2018. július 1-jétől tilos a vékony, illetve nagyon vékony falú, fogófüllel ellátott műanyag szatyrok behozatala, 2019. január 1-jétől pedig ezek forgalmazása – tudósított a Maszol.

A kormány által kidolgozott tervezet módosítja és kiegészíti a 2015/249-es törvényt, célja a könnyű műanyag hordtasakok felhasználásának csökkentéséről szóló, 2015/720-as európai uniós irányelv átültetése a román jogrendbe.

A törvény azt is előírja, hogy 2018. május 27-étől a környezetvédelmi minisztériumnak jelentést kell tennie az Európai Bizottságnak az évente elhasznált nejlonzacskók mennyiségéről. Via napi.hu.

Brüsszel is hadat üzent a műanyag szatyroknak

Brüsszel is hadat üzent a műanyag szatyroknak

2017 szeptember 1-től érvénybe lépett az egyszer használatos műanyag szatyrok üzleti célú használatát tiltó szabályozás Brüsszelben és a brüsszeli régióban.

A szabályozás minden fajta kereskedelmi egységre, még a piacokra is kiterjed az eladásra kínált áru minőségétől és természetétől függetlenül. A tilalom azonban csak a pénztáraknál kapható bevásárló szatyrokra vonatkozik, az ömlesztett élelmiszerek elsődleges csomagolásaként kínált zacskókra nem.

A legfeljebb húsz percig használt műanyag áruházi szatyrokat természetes alapú, burgonya-, vagy kukoricakeményítő felhasználásával előállított tasakokkal váltják fel.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás