A rovat kizárólagos támogatója

“A fák kivágása nagy bűn.” A nemzet kertésze, Bálint gazda hosszabb interjút adott a szombaton második éve aktív Ligetvédőknek, amelyben elmondja gondolatait a Liget Projektről, a budapesti Városligetről, és arról, kellenek-e múzeumok a városi parkokba.

Két éve védik a budapesti Városligetet a Ligetvédők több formációban, nem mindig a legnagyobb egyetértésben, de abban mindig is megegyezve, hogy a budapesti közparkokban nincs helye óriási beruházásoknak, megalomán épületeknek, múzeumi negyednek. A két év alatt számos eset és botrány történt, a föld alatti Közlekedési Múzeum talán az ő kiállásuknak köszönhetően is hiúsult meg.

Gulyás András interjút csinált a 98 éves Bálint gazdával, aki egyértelműen fogalmaz: nem természetes, hogy a Városligetben múzeumok épülnek, ez nem elfogadható koncepció. A budapestiek egyébként maguk sem értenek egyet a városligeti múzeumi negyed ötletével – igaz, a konzultációs kedvéről híres kormány erről nem sietett kikérni a fővárosiak véleményét erről.

Bálint gazda nem kertel: "A fák kivágása nagy bűn." Szorgalmazza a Városliget teljes területének zölden való megtartását, hogy a budapestiek továbbra is kimehessenek piheni, kikapcsolódni. "Én már csak egy öregember vagyok, de kívánok a fiataloknak sok sikert", mondja Bálint gazda.
 

 

A Ligetvédők ma délután 13 órától ünneplik magukat és a ligeti zöldet a Petőfi Csarnok hűlt helyénél, lesz bográcsos ebéd, ismeretterjesztés, beszélgetés a Liget és a budapesti zöld felületek jövőjéről. Via HVG.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás