A Balaton ismeretlen arca

2018. április 1. 9:02

A Balaton ismeretlen arca

A Balatonról azt gondoljuk, hogy jól ismerjük, a film készítői azonban megcáfolnak bennünket, mert úgy mutatják be a tavat és környékét, ahogy eddig még nem láthattuk. Premier ma este a Duna televízióban.

3 év, 150 forgatási nap, 4 évszak a Balaton körül. A Balázs Béla-díjas természetfilmes Mosonyi Szabolcs és alkotótársai a megszokott útvonalakról letérve forgattak mocsárban, hegytetőn, víz alatt, barlangban, hogy a Balatont és a környékét egy új szemszögből mutathassák be nekünk.
A Balaton sokak számára nem több, mint strandok hosszú sora, pedig Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava és annak környéke különleges természeti kincseket rejt. Ürge, vadmacska, vándorsólyom, gyurgyalag, csak néhány faj az itt előforduló ritkaságok közül, de láthatjuk majd a násztáncot járó balinokat, a Kis-Balaton kócsag-és gémtelepeit és a tavat kísérő különleges geológiai képződményeket is.

A film készítői egy olyan utazásra hívnak bennünket, ahol a geológia összeér a vadvilággal, a múlt a jelennel, és miközben egymást követik az évszakok, sok-sok millió év nyomai tárulnak a szemünk elé.
 


A film televíziós premierje április 1-jén, húsvét vasárnap 18.40-kor lesz a Duna televízióban. Az NMHH Médiatanács támogatásával, a Magyar Média Mecenatúra program keretében megvalósult filmnek készült egy hosszabb, 4K felbontású, szélesvásznú verziója is, mely április 19-től lesz látható az art mozikban.
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés