Kiírták a Várépítő 2018 pályázatot

2018. április 23. 18:05

Kiírták a Várépítő 2018 pályázatot

15 millió forintnyi építőanyag gyermekintézményeknek és műemlékeknek - Várépítő 2018 pályázat beadási határideje május 3.

A lassan húsz éves Várépítő pályázat (ill. elődje) idén is lehetőséget kínál a gyermekintézményeknek és műemlékeknek, hogy felújítási munkálataikhoz építőanyagot igényeljen! A pályázatok beadására már megnyílt az online felület

Az idei évben is a tetőfelújítás kategóriában gyűlt össze a legtöbb felajánlás összesen nettó 9,7 millió forint értékben. Lehet pályázni Bramac tetőfedő anyagra, Creaton kerámia tetőcserépre, Colt tetőbevilágítóra, Prefa ereszcsatornára, és Terrán beteon tetőfedő anyagra. Több új cég is csatlakozott a pályázathoz, idén először lehet Icopál vízszigetelésre, Leier kéményrendszerre és Velux tetőablakra pályázni. Homlokzat képzés és hőszigetelő kategóriában Bachl, Baumit és Ravatherm XPS termékekre nyújthatják be igényüket a pályázók.

Belső felújítás kategóriában pedig a 25 éve működő Murexin hideg-/meleg burkoló anyagaira és a Henkel-Ceresit fúgázó és glettanyagaira lehet pályázni.
Az ÉMSZ - Épületszigetelők, Bádogosok és Tetőfedők Országos egyesülete idén ötödik alkalommal vállalta egy nyertes tetőfedési munkálatainak kivitelezését társadalmi munkában. Pályázni nem lehet készpénzre, de a bíráló bizottság tagjainak idén is lehetőségük van 1,4 millió forintot szétosztani a nyertesek között, amelyet a nyertesek további építőanyag vásárlásra vagy kivitelezésre fordíthatnak. A felajánlók között vannak cégek, de jó helyre kerül minden évben a proidea.hu e-build és a Magyar Építéstechnika évente 500 000 Ft értkű Jövőkuckó felajánlása is.

A Várépítő Pályázat bíráló bizottságának tagjai lassan két évtizede
• Vadász György, Kossuth-, Ybl- és Steindl-díjas építész, a bíráló bizottság elnöke;
• Nagy-Kálózy Eszter, színművész;
• Ráday Mihály, a Város és Faluvédők Szövetsége (Hungária Nostra) elnöke, Kossuth-díjas alkotó;
• Tóth Balázs, építész, az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. szakértője és
a zsűri új, idén csatlakozott tagja Beleznay Éva, okleves építészmérnök, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) alelnöke, Budapest volt főépítésze.

További információ info@varepitopalyazat.hu  T: (23) 611-029
Hozzászólások

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés