Hirdetés

Óriási felháborodás mellett kering egy tízperces videó arról, milyen horrorisztikus tragédiával ért véget egy versenyló élete, amely a Nemzeti Vágta sarkadi előfutamában sérült meg. Az esetről később a Nemzeti Vágta szervezői kiadtak egy közleményt, de az több sebből vérzik.

A felvételen az látható, hogy a lóval versenyző és balesetező nő, a kondorosi Szabó Erzsébet zokogva, sokkos állapotban mutatja Facebook-live-ban a fejbe lőtt, megnyúzott, szétvágott, eltört lábú ló tetemét egy elhagyatott erdőszéli bekötőúton.

Azt mondja, amikor bukott a lóval, nem volt teljesen magánál, így az édesanyja mondta az állatorvosnak, hogy ha menthetetlen a ló, akkor altassák el. Ebből lett aztán a brutális, kivégzésszerű leölés. A nő is utal rá, és a videó alatti kommentek is azt írják, hogy valószínűleg azért nyúzták le a lovat ismeretlenek, hogy eltüntessék a bőréből az azonosításra szolgáló billogot, és azért vagdosták szét a nyakát, hogy a chipet megtalálják és kiszedjék. Hogy miért kellett fejbe lőni altatás helyett, arra nincs magyarázat. A nő állítása szerint a ló útlevelét még nem kapta vissza a szervezőktől, „hogy más lónál felhasználják”. Az Állatvédőrség a Facebookon azt írta, még éjszaka feljelentést tettek, egy rendőrrel meg is nézték a helyszínt.  Via index. 

Összevissza hazudoznak a Nemzeti Vágta szervezői a versenyen elpusztult ló ügyében
Ha lehetséges, még zavarosabbá vált a sarkadi lóbotrány, vagyis a Nemzeti Vágta helyi elődöntőjén bukó, megsérülő, majd gyanús körülmények között fejbelőtt, megnyúzott és széttrancsírozott, végül egy illegális dögkútnak kinéző helyen megtalált ló ügye, ami a fél netet izgalomban tartja. Itt olvashatod el a mai korábbi cikkünket a lócsonkítási botrányról.  A 444 ugyanis órák elteltével választ kapott a Nemzeti Vágta szevezőinek elküldött kérdéseire. A szervezők a következőt válaszolták:

A ló elaltatásánál a protokoll szerint jártak el. A több évtizedes gyakorlattal rendelkező állatorvos két megoldás közül választhatott, miután elkábította a sérült lovat: vagy méreggel végez vele, ezzel hosszabb szenvedésnek kitéve, vagy egy emberibb megoldást választ és egy szakember lelövi, hogy pillanatok alatt veszítse életét az állat – utóbbi mellett döntött. A folyamat alatt a ló tulajdonosának képviselője jelen volt. Mielőtt a debreceni székhelyű ATEV Zrt. elszállította volna a gyepmesteri telepről a tetemet – illetéktelen személyek megcsonkították.

Vagyis – rögzítsük – a szervezők pénteken 15:41-kor azt írták, hogy a lovat fejlövéssel ölték meg. Csakhogy ugyanezek a szervezők ugyanerről az emailcímről pénteken 11:14-kor majd 12:07-kor olyan közleményt küldtek nekem, amiben az állt, hogy

A baleset után az állatorvos azonnal megvizsgálta a sérült lovat, és egyeztetve a ló tulajdonosának képviselőjével az elaltatás mellett döntött. A szabályos eljárás ilyenkor az, hogy az elaltatott állatot a helyi gyepmesteri telepre szállítják. Ez ebben az esetben is így történt

Vagyis délben még elaltatásról, és nem fejlövésről beszéltek.További részletek a 444.hu-n >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás