A rovat kizárólagos támogatója

Sajtótájékoztatót tartott ma, és interjút adott Tarlós. Kiderült, hogy örül a személycseréknek a kormányban, azok kedvezőek Budapestnek, fényes jövő előtt áll a város.

Beszélt a félóránként járó reptéri buszjárat sűrítéséről, a 3-as metró felújításáról, de mi most azért idézzük fel szavait, hogy kiemeljünk két témát.

1. Római-parti mobilgát

A mobilgátügy per pillanat úgy áll, hogy a Fővárosi Közgyűlés döntésének értelmében a III. kerületi önkormányzat megvizsgálja a másik, vagyis a Nánási–Királyok útján haladó gát lehetőségét. Ezt a verziót támogatják a civilek is, a természetkárosító mobilgáttal szemben. A főváros és az önkormányzat is készít tanulmányt (a sokadikat egyébként), ezek alapján újratárgyalja majd a kérdést a közgyűlés, leghamarabb a hónap végén.

Tarlós most így összegezte a helyzetet a Hír Tv-nek: „ennyi szakvélemény, ennyi vita, ennyi veszekedés egy budapesti projekten még az életben nem volt. Mi „nem akarunk ott egy állandó feszültséget fenntartani. […] Ha itt ennyire nem akarják, hogy a parttal párhuzamos védmű megépüljön, vagy olyan felelősséget akarnak ránk ruházni, ami nem nagyon vállalható, ha ennyi ellenkezés van, ennyi akadályozás, ha ennyire meg vannak az emberek arról győződve, hogy ők mártírokként harcolnak az igazságukért, akkor máshol is felhasználhatjuk Budapest területén ezt a pénzt árvízvédelmi létesítmény építésére.”
Vagyis továbbhátrál, és már arról beszél, hogy máshol használják fel a forrásokat.

2. Margitszigeti fakivágás

A sajtótájékoztatón Tarlós arról is beszélt, hogy a Margitszigeten a régi teniszstadion bontása során jogtalan fakivágások történtek, erről a Főkert vezérigazgatója tájékoztatása után maga is meggyőződött. A kivitelező jogerős engedély nélkül vágott ki körülbelül száz fát. A főpolgármester megígérte, és ezt az ígéretet most rögzítsük, hogy felidézhető legyen: lépéseket tesz a főváros az ügyben, „lesz szankció”.
(Via Magyarnarancs.)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás