Hirdetés

Egy SeaBubbles névre keresztelt, futurisztikus, elektromos hajtású, új kialakítású vízitaxit mutattak be a svájci Genfi-tavon. Az ABB járműve mérföldkő a nulla kibocsátású új közlekedési formák kifejlesztése terén, amelyek nem jelentenek további terhelést a városi infrastruktúrára.

A vízitaxit hamarosan felszerelik az ABB speciális szoftverével, amely segítségével a vízi járművek üzemeltetői a vízi közlekedés optimalizálásához szükséges összes adatot begyűjthetik és elemezhetik. A prototípus vízi jármű ABB-technológiára alapozott fejlesztését Genf kanton hatóságai, valamint az Energetikai, Közlekedési és Mezőgazdasági Minisztérium (DETA) képviseletében Luc Barthassat és Pierre Maudet államtanácsosok támogatták.

A járművet a következő hónapokban még további teszteknek vetik majd alá.

Az ABB AbilityTM Marine Advisory System – OCTOPUS telepítésére a kísérleti projekt keretében május elején kerül sor. Az OCTOPUS rendszer lehetővé teszi, hogy az ABB valós idejű, a járművek üzemállapotait teljesen lefedő adatokat biztosítson a SeaBubbles üzemirányító központjának.

Balról jobbra haladva: Kenneth Nakken, Digital Service ABB Marine &Ports alelnöke, Anders Bringdal, a Seabubbles alapítója és vezérigazgatója, Thierry Lassus, az ABB Sécheron ügyvezető igazgatója, és Alain Thébault, a Seabubbles társalapítója és elnökhelyettese

 

Az ABB úttörő technológiák vezető fejlesztője és szállítója az energetikai termékek, a robotika és hajtások, az ipari automatizálás és az energetikai hálózatok terén. Ilyen termékeket kínál világszerte a közüzemi energiaszektorban, az iparban, a közlekedésben és az infrastrukturális szektorban működő vevőinknek. Az innováció terén több mint 130 éves múlttal rendelkező ABB napjainkban az ipari digitalizálás jövőjét formálja két világos értékajánlatával, amelyek alapján többletértéket biztosító megoldásokat kínál vevői számára a következő területeken: az elektromos energia eljuttatása az erőművektől a fogyasztóig, illetve az ipari vállalatok automatizálása a természeti erőforrások kitermelésétől a késztermékek gyártásáig.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által szabályozott, teljesen elektromos hajtású autók számára rendezett versenysorozatot a Formula-E névadó partnereként támogató ABB az e-mobilitás határainak kitolásával jelentősen hozzájárul a fenntartható jövő építéséhez.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás