A rovat kizárólagos támogatója

Felháborító hogy itt van ez a gyönyörű park, másfél évre le volt zárva a lakosság elől, teleültették virágokkal, iszonyat sok pénzt beletoltak, és tényleg így kell kinéznie egy virágágyásnak? Egy hónapja nyitották meg, de nem számítottak ilyen időjárásra.

A hétvégén gurult méregbe Zsanett, hogy az alig egy hónapja átadott józsefvárosi Orczy-parkban kiszáradtak a növények. Mint olvasó, az Indexnek megírta:
"felháborító hogy itt van ez a gyönyörű park, másfél évre le volt zárva a lakosság elől, teleültették virágokkal, iszonyat sok pénzt beletoltak, és tényleg így kell kinéznie egy virágágyásnak? Egy csomó helyen a fű ki van égve"

Elmondása szerint a száraz részeken öntözőrendszer sincs, és nem is látta még, hogy öntöznék a parkot, padig naponta jár arra futni.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem, akikhez a felújított park tartozik, azonnal válaszolt a kérdéseimre:

"A park területén részben öntöző-, részben locsolórendszer van, amelyről rendszeresen locsol is az egyetem, ráadásul elsősorban azokból a kutakból, amelyeket a park rekonstrukciója során tártunk fel. Az elmúlt hetekben azonban az évszakra nem jellemzően extrém meleg volt, és ez azokat a füves részeket kiszárította, amelyek friss vetésűek és még nem erősödtek meg. Az egyetem dolgozik a rendszer bővítésén és a tervek szerint ősszel újrafüvesítünk. Szerencsére az újonnan ültetett 850 db fa „megtapadt”, azokat nem kell pótolni."

12 képes Galéria: Kiszáradtak a növények az Orczy-kertben

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás