A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A MagNet Bank kilencedik alkalommal biztosít lehetőséget ügyfeleinek, hogy társadalmi szervezeteket támogató kezdeményezésén – a Közösségi Adományozási Programon (KAP) – keresztül fontos ügyeket támogathassanak a bank profitjából.

A MagNet Bank védjegyévé vált KAP programban 2018-ban összesen 46.675.733 forint keresi gazdáját. Az ügyfelek a bank felületein keresztül idén 61 projektre adhatják le voksaikat.
A 2010-ben útjára indított kezdeményezés a MagNet Közösségi Bank működésének egyik alappillére, melynek során a Bank lemond éves nyereségének 10%-áról, hogy ügyfeleinek adja át a döntés jogát ennek felhasználásáról. A MagNet évről évre egyenként értesíti ügyfeleit adózás utáni eredményéről, azt is hozzátéve, hogy maguk a címzettek pontosan hány forinttal járultak hozzá az így keletkezett nyereséghez. Az ügyfelek ez utóbbi 10%-áról – azaz mindenki a saját nyereséghányadáról – rendelkezhetnek, és döntésükkel alapítványokat, egyesületeket, nonprofit gazdasági társaságokat, szociális szövetkezeteket, fontos társadalmi ügyeket segíthetnek.

A KAP 2010. évi indulása óta eltelt időszakban eddig összesen 225.669.510 forintot osztott szét a MagNet 588 társadalmi projekt javára – mindezt összesen 187.452 ügyféldöntésen keresztül.
Az idei 46 millió Ft-os összegről összesen 39.000 ügyfélnek lesz lehetősége rendelkezni.

A rendelkezési időszak 2018. május 14-én kezdődik, és mintegy másfél hónapig tart majd. A MagNet közösségfejlesztési igazgatója, Molnár Csaba elmondta: „Önmagában nem ritka a bankszektorban az ilyen mértékű adakozás, mégis, a KAP Programra jellemző szétosztási mód unikális a piacon. A közösségi banknál, ugyanis, nem én vagy a kollégáim döntünk arról, hogy a szervezetek közül ki mekkora támogatásban részesüljön, hanem mi magunk is csak a saját nyereséghányadunk felett rendelkezünk.

A MagNetnél az idén is 39.000 ügyfelünk együttes akarata érvényesül majd, amely így a közösségünk valós választását tükrözi. Számomra nagy öröm, hogy évről évre nő azok száma, akik felismerik, hogy a pénzügyi döntéseik társadalomra kifejtett hatása látható, számszerűsíthető. A KAP Program jó példa erre: mind a 39ezrünkre szükség van ahhoz, hogy az idei 46 millió forint jó célt szolgáljon.”

A Közösségi Bank ügyfelei személyesen, telefonon, Netbankon és a Bank weboldalán keresztül egyaránt rendelkezhetnek a rájuk eső nyereséghányadról. Itt tájékozódhatnak a választható projektekről, majd itt követhetik nyomon azt is, hogy a kedvenc szervezetük által gyűjtött támogatás miként növekszik napról napra. A rendelkezések alapján összegyűlt támogatásokat a MagNet ezt követően, július elején utalja át a szervezeteknek.

A jövőben a programban résztvevők listája a korábbi évekhez hasonlóan tovább bővülhet. A Bank a kap@magnetbank.hu címen egész évben várja a javaslatokat, hogy a jövőben mely civil szervezeteket érdemes bevonni a támogatandók körébe, míg a pályázásra ősszel a Bank honlapján kerül sor.

A MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt., az 1995-ben alapított HBW EXPRESS Bank Zrt. jogutódja, 2010.04.30 óta folytatja tevékenységét ezen a néven. A 100%-ban magyar tulajdonban lévő pénzintézet küldetése, hogy Magyarország első professzionális etikus közösségi bankjaként, ügyfelei közreműködésével, felelős és transzparens módon, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítson olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra, amelyek közös jövőnk biztosítékai lehetnek. A Bank víziója a közösségekre támaszkodó és közösségeket építő első hazai újbankként működni, amely azt a felemelő érzést nyújtja ügyfeleinek, dolgozóinak, üzleti partnereinek és tulajdonosainak, hogy a pénzügyeikkel is sokat tesznek a társadalomért és a környezetért. A MagNet Bank fontos támogatója a fenntartható fejlődésnek hazánkban.
Via
Zöldunió

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás