A rovat kizárólagos támogatója

Nagy az ország s tudom sok benne a nemzeti szemét. Biztos ezért nem működik az Orbán-kormány által államosított hulladékgazdálkodási rendszer. Évek óta képtelen ellátni feladatát a kukaholdingnak becézett Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV), amit egy diósjenői példa is igazol.

Azt gondoljuk, hogy Hay András diósjenői története nagyon sok településre jellemző. Íme:

Mióta falunkban működik a központosított hulladékgyűjtés, mindig idejében befizettem e szolgáltatás ellenértékéről szól csekkeket. Amióta nemzeti lett a kukásautó; 2, 4, néha 6 hónapos késéssel érkezik az adott negyedév elszámolása. Hiába! Nagy az ország s tudom sok benne a nemzeti szemét. A rosszakaratú idegenszívűek szemetéről nem is szólva. Mindezek mellett ezidáig föltételeztem, hogy nyilvántartásaik, ha lassan is, de készülnek s ha nem is naprakészek, de mondjuk évre. Így hát megdöbbenve vettem ki postaládámból az Easy To Train (igazi jó magyar nevű) KFT cetlijét, amelyben arról értesít az ügyvezető igazgató úr, hogy ekkor és ekkor (két nap közül az egyiken délután 2 és 3 óra közt) fölkeres a nevezett cég díjbeszedő munkatársa "hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj személyes megfizetésével összefüggésben".

Nofene, mondtam vidékiesen, az most divat s sebtiben fölhívtam a Nemzeti Hulladék ZRT ügyfélszolgálatát, de ügyfélszámomat megadni nem tudtam, mert én csak a számla első lapját őrzöm meg összetűzve a csekk feladóvevényével. Nem is tudom mi fontos lehet még (ügyfélszámomon kívül) a számla harmadik oldalán? A kukások neve? A futott km. száma? Az elszállított szemét mennyisége? Az Alaptörvény vonatkozó passzusa? (Nem kivételezek, egyik szolgáltató részletezését sem őrzöm meg.)

Mindenesetre az ügyintéző nagyon készséges volt és fölvilágosított, hogy a Nemzeti Hulladék ZRT szerződést kötött a fenti KFT-vel a hátralékok behajtása végett. De annyit segített, hogy ellenőrizzem, vajon az elmúlt év mind a négy csekkje be van-e fizetve. Ellenőriztem. Olyannyira igen, hogy azok a negyedévek is tisztázták magukat amikor még nem nemzeti volt a szemét. Fölhívom a személyes bejelentkezését ígérő munkatársat is, aki azt mondta, hogy csak az elmúlt év befizetett számláit akarják (mert ketten jönnek) velem közösen ellenőrizni.

Községünk hivatalos oldalán értesülhettünk arról, hogy ezentúl a szelektív hulladékot nem két-, hanem négyhetente szállítják el. Természetesen a díjat nem csökkentik.  Kedves Nemzeti Hulladék! Az így keletkező plusz bevételből nem lenne egyszerűbb egy olyan programot futtatni, amely önmagától kidobja, hogy kinek van időben vagy összegben tetemes hátraléka s ír egy felszólító levelet a kuncsaftnak. Amennyiben az nem reagál megfelelően, jöhet a KFT.

Azért kíváncsi vagyok; minden ellenőrzött személyről készít-e jelentést a cég s azt szépen bekötve (cca. 4 millió háztartás van Magyarországon) megküldi Önöknek, vagy csak kipipálja, ha sikerült előkeresni a csekkeket és hetente megy az infó; ennyi pozitív annyi negatív eset, vagy akinél fennforgás van azt pszichológiai teszttel megvizsgálják, hogy
1.hazug sorosbérenc, aki direkt nem fizet, vagy fizet, de nem őrzi meg a csekket
2.NER kompatibilis trehány, aki hallgat a szigorú figyelmeztetésre s ezentúl fizet is, csekket is megőriz,
3.hívő katolikus, aki azt gondolta elég, ha meggyónja,
4.migráncs
5.stb.

Kiváló tisztelettel
Hay András (Önöknél Háy)
Diósjenő
Ui: Ugyan küldjenek már 2018 I. negyedévére szóló számlát és csekket!


Az eddigi 2 milliárdos fejlesztés ellenére káosz a kukaholdingnál

Az eddigi 2 milliárdos fejlesztés ellenére káosz a kukaholdingnál

Összevissza küld számlákat az állami kukacég. Tavaly decemberben írtuk, hogy a számlák az ország több településén is késve és hibás összegekkel érkeznek meg, és olyan is van, hogy a fizetési felszólítás előbb érkezik, mint maga a csekk, vagy két azonos összegű számlát küldenek egyszerre.

 

Kapcsolódó anyagok:

Az innovációs és technológiai tárca leendő vezetői

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás