A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Ha véletlenül be is futna időben a célba az biztos, hogy nem annyi szállítmánya lesz, mint az induláskor. Leborult a rakomány egy része egy teherhajóról, a vízbe borult konténerek miatt éberségre intették a környéken haladó hajókat.

Pelenkák és más higiéniás termékek sodródtak partra Ausztráliában, Sydneytől északra, miután a rossz időjárás miatt elszabadult 83 konténer egy teherhajóról. A Libériában bejegyzett YM Efficiency hajó Ausztrália legnagyobb városától körülbelül 180 kilométerre, csütörtök éjjel veszítette el rakománya egy részét – közölték a helyi hatóságok. A hajón maradt többi óriáskonténer is megsérült, néhány az oldalára borult.

Angus Mitchell, Új-Dél-Wales szövetségi állam közúti és hajózási szolgálatának igazgatója a vízben hánykolódó konténerek miatt éberségre intette a környéken haladó hajókat. Az elszabadult konténereket várhatóan napokon belül partra sodorják a heves széllökések és a nagy hullámok. A hajó Tajvanból indult Sydneybe, ahová a tervek szerint szombat este futott volna be. A legénység egyetlen tagjának sem esett baja – tudósított az ausztrál ABC.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás