A rovat kizárólagos támogatója

De végre itt az új alaptörvényünk, amely véget vet ennek az áldatlan állapotnak! Megbüntet mindenkit, aki pártfogásába veszi őket, szállást ad nekik, és bármilyen módon marasztalná azt, aki nem erről a tájról származik! És ezt én nagyon is helyeslem!

Azonnali intézkedéseket kell tenni anyaföldünk, hazánk környezeti állapota, és értékeink védelme érdekében! Mert ezek az idegenek megállíthatatlanul szaporodnak, hasznuk semmi, betegségeket terjesztenek, szétfeszítik a házak falát, a kerítéseket, még a háztető sincs biztonságban tőlük. Többségük Kínából, Koreából, és Észak – Amerikából származik!
Ezek a lények, amolyan letelepedési kötvényes félék! Mosolyogva befészkelték magukat közénk, majd a vendégjoggal visszaélve, kiszorítják az itt élőket a saját élőhelyükről.
Boldogan fogadtuk őket, mert szépnek találták eleink. Mára kiderült, hogy minden talpalatnyi helyet elfoglalnak, olyanok, mint a kakukkfiókák. Elpusztítják a gyengébb hazai csemetéket. Így egyedszámuk rohamosan nő, miközben a hazai népesség egyedszáma és elterjedési területe is rohamosan csökken.

De ne kerteljünk! Nevezzük nevén a főkolomposokat!

Bálványfa, Zöld juhar, Ostor(os) fa… (ne engedjünk a csábításnak! Soros ő, csakhogy másként rakja a betűket! De mi legyünk éberek!)
és …igen, az álruhás, a mézesmázos Tartüff…a Fehér akác!

Itt ez a bálványfa nevű agresszor!
Előbb…úgy 150 évvel ezelőtt…szépségével és gyors növekedésével lenyűgözte a hazai kertészeket. Ültették is derűre borúra. Minek 100 évet várni egy tölgyfa terebélyes növekedésére, ha 20 év alatt is felnő egy bálványfa!
Alig röppent el száz év és máris kimutatta a foga fehérít a kis hamis! Nem marad ám meg ott, ahova ültették! De nem ám! Millió szám hullatja a termését, amit a szél elvisz messzire (a zemberek meg nem takarítják sem a járdájukat, sem a kertjüket), és ők folyamatosan képesek csírázni és szárba szökkenni. Akár pár milliméteres repedésekben is jól megélnek! Semmi metszegetés, locsolás, csak nő a fa, mint a gomba! Ha kell, ha nem!

Ha kivágod is kihajt a gyökérsarjakból. ezrével. Szinte kiirthatatlan!
Jöhetne ám a Bölcs Ember…a Homo Sapiens… de nem jön! Csak könyvben olvassa, hogy „műveljük kertjeinket”, a gyakorlatban azt gondolja, hogy „művelje a franc”. 

És még ideológiát is gyárt hozzá! Aszongya, hogy: De legalább zöld! És valóban. Mindenütt.
Szétfeszíti a kerítést, kinő az épületek oldalán, az árokparton, a gondozatlan köz-, és magántelkeken. Mert a zemberek, akik úgy félnek a migráncsoktól, mint a tűztől…nem féltik a hazájukat, a házukat, az útjaikat, a hazai fákat…hiszen nem tudják, hogy a zöldnek is van 50 árnyalata, és az, amit ő „zöld”- nek lát, sokféle növény, és sok veszélyes is van közöttük!! Mert zemberünk igénytelen a környezetére, lakóhelyére, és örül, hogy neki nem kellett dolgoznia érte, mégis nő a fa! Mert nőni aztán tud! Minél jobban levágják, annál gyorsabban! És ma már nincsenek a közintézményekben sem Feri bácsik, Sanyi bácsik, akik ismerték a növényeket és büszkén, versenyben gondozták a rájuk bízott intézmények kertjét, udvarát!

Itt van tehát a Bálványfa: kinő a kertből, hiszen ő képes évente akár 2-3 métert is nőni, leveri a fejedről a kalapot, szétfeszíti a kerítést és a zajvédő falat, rajta telepszenek meg a kiirthatatlan amerikai lepke kabócák, eltakarja a kert többi növénye elől a napot, betelepszik a természetvédelmi területekre, majd átveszi az uralmat a táj fölött elszívja a vizet a kevésbé élelmes hazaiak elől, nincs természetes ellensége sem.. ellentétben a hazaiakkal, akik évezredes ellenségeikkel szemben gyakran alul maradnak (szilfavész)…

És mi????

A probléma létezésével se foglalkozunk!

Társadalmi szolidaritást várnánk el a hazai fák védelme érdekében!
Éljenek a szilfák, a gyertyánok, a tölgyek és a hársak, a kőrisek és a juharok! Segítsük őket, hogy növekedjen a számarányuk, az életterük, az állami támogatottságuk!
Szólaljunk fel az ellen, amikor „várostűrő” fajnak nevezik őket! A Városnak nem szabad őt megtűrnie!!!
Tévedés ne essék…nem akarunk ám ezzel a kis dolgozattal minden jövevényt agresszornak beállítani!

Mert vannak a hazai növény társadalomba integrálódott idegen honos fák is!
Gondoljunk csak a legszebb és legnagyobb árnyat adóra, a platánra.
Az ő támogatója maga Gróf Széchenyi István volt! És az általa ültetett platánok unokái is ott maradnak, ahova ültetted őket, nem kúsznak be minden 3 milliméteres résbe!

Kéretik utólag sem megadóztatni ezért a cselekedetéért Gróf Széchenyi Istvánt!! Hiszen másfél évszázados platánok élnek körülöttünk, nem agresszívek, nem terrorizálják a többi fát! Békésen élnek ott, ahova ültették őket! (Hacsak nem jön a nagy építési láz, és nem lesz belőlük sörasztal!)

Ha most a nyájas olvasó kimegy a kertjébe, az utcára, hogy megvívja nemes csatáját a hozzá legközelebb álló bálványfával, kérem, hogy ne fűrészt és ne metsző ollót vigyen, hanem ásót! És ássa ki a gazt fél méter mélyen minden gyökérdarabkájával együtt. Száradás után mehet rőzsének!
Ha így jár el, nem csak a migráncs ellenes hazaffyas kötelességét teljesíti, hanem a jó gazda kötelességét is! Ugyanis 10 éves az a jogszabály, melynek értelmében ezzel köteles is a terület tulajdonosa!
De szeretett államunk figyelmébe ajánlom, hogy ha a MÁV, a HÉV valamint a BKK kötött pályás vonalai mentén tízezrével növő bálványfák után kiveti a 25%-os adót, akkor környezetvédelmi jó cselekedetet hajt végre és jelentős kincstári bevétellel támogathatja a hazai fafajok visszatelepítését. Egyúttal biztosítja a szegényeknek a téli tüzelőt!

Elég volt az idegenek terjedéséből, a kártételükből, a túlszaporodásukból!
Előre az agresszíven terjedő gyomfák ellen! Mentsük meg a hazai természetes vegetációt!
Alaptörvényünk már van rá! A jövevények elleni dühünket van mire irányítani!

STOP Gyomfák!
Szöveg és fotók Garay Klára


Olvasóink írásait és fotóit az info@greenfo.hu címre várjuk.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás