Hirdetés
greenfo/MTI

A legújabb ígéret szerint idén 600 új, elektromos autókhoz szükséges töltőállomás építése van folyamatban – mondta Ungár János, a Magyar Elektromobilitás Szövetség elnöke.

Ungár János szerint jelenleg 300 töltőállomás működik az országban, ahol az elektromos autóval rendelkezők feltölthetik járműveiket.
A hazai elektromos autó flotta jelentősen bővült az elmúlt években, ugyanakkor a valódi áttöréshez továbbra is hiányzik a megfelelő infrastruktúra. A tavalyi év végéig mintegy 1898 tisztán elektromos autó kaphatott forgalmi engedélyt Magyarországon, összesen pedig 4102 darab zöld rendszámot adtak ki, amelyben azonban a tiszta gázüzemű- és hibrid autók is benne foglaltatnak a Villanyautosok.hu adatai szerint.

Az utóbbi időszakban számos társaság telepített elektromos töltőállomásokat Magyarországon, illetve jelentett be további, erre vonatkozó terveket. A Főtaxi, az E.On, a Szekszárdi Vagyonkezelő, az ELMŰ, az EU-Solar, az NKM Mobilitás, az e-Mobi, az MVM Partner és az Emobility-Solitions mellett legutóbb a Mol közölt újabb részleteket ezirányú terveiről. Ezek szerint hamarosan újabb 11 villámtöltő állhat szolgálatba annak az EU-s projektnek köszönhetően, amelyet a Mol és több, vele egy konzorciumba tömörülő cég nyert el tavaly. A terv szerint a program keretében Magyarországra 54 villámtöltő és 5 ultranagy teljesítményű töltő kerül.

Egyenlőre blöff az állami e-töltő igérethalmaz

Egyenlőre blöff az állami e-töltő igérethalmaz

Cserbenhagyta az elektromos autósokat az e-Mobi – lezárult a villanyautósok kincskereső játéka. A beígért 320 új ponttal több, mint duplájára nőtt volna a hazai töltési helyszínek száma. A gyakorlat szánalmas.
Közel 300 elektromosautó-töltő pontot nyit jövő májusig Magyarországon az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft., mely a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) támogatásával dolgozik azon, hogy e-töltés szempontjából átjárhatóvá váljon az ország. A társaság négy nagy csomagban kívánja telepíteni a berendezéseket. A megyei jogú városokban ötven töltőhely létesül, ezek mindegyike 22 kilowattos lesz. A következő negyven, hasonló töltőt turisztikai helyszínek kapják: a Balaton és a Fertő tó térsége, illetve Tokaj. További negyven töltőt helyez el az e-Mobi kormányhivatalok közelében, főként megyei és járási hivatalok mellett. Végül az autópályák mentén húsz, 50 kilowattos berendezést helyeznek üzembe. Tovább >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás