A rovat kizárólagos támogatója

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az Európai Uniótól kapott támogatások miatt szerepel a külföldről támogatott szervezetek listáján – mondta az MME szóvivője a Klubrádióban. Az összeállítást továbbra is aggályosnak és értelmetlennek tartják, de problémát egyelőre nem okoz nekik, az uniós támogatás viszont elengedhetetlen a hazai természetvédelmi munkához.

Csak boldog lehet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, ha olyan listán szerepel, amelyen ott van a Magyar Vöröskereszt is – mondta a Klubrádiónak Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője, Orbán Zoltán. A társulat munkatársa annak kapcsán nyilatkozott, hogy a külföldről támogatott szervezetek listájára a gyűjtés frissítése után rajtuk kívül többek között a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet, a Vöröskereszt, a Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Zsonglőr Egyesület is felkerült.

Orbán Zoltán szerint esetükben a támogatás onnan jön, ahonnan az a pénz is, amely jelentős részben eltartja Magyarországot: az Európai Uniótól. Megjegyezte, például az uniós összegek szavatolják az a nemzeti parkok működését is, amelyek állami támogatását korábban rendkívüli mértékben megnyirbálták. Ha csak a fentieket nézzük, már az is kicsit viccessé teszi a külföldről támogatott szervezetek listáját eredményező kezdeményezést – tette hozzá.

A madártani egyesület szóvivője arról is beszélt, hogy Magyarország természeti kincsekben annyira gazdag, és ezek akkora értéket jelentenek egész Európai számára, hogy megőrzésükért az EU évi sok százmillió forint támogatást ad. Ez az összeg nem csak nélkülözhetetlen a hazai természetvédelemhez, de rengeteg munkahelyet is teremt, ráadásul a leghátrányosabb helyzetben lévő településeken is – hangsúlyozta.  Orbán Zoltán kiemelte, hogy a listát továbbra is aggályosnak és értelmetlennek tartják, de problémát egyelőre nem okoz nekik, az uniós támogatás viszont elengedhetetlen a munkájukhoz.
(Klubrádió)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás